[MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION], gdy przymierzałem się do zakupu mojej 156, to jak o tym kumplom powiedziałem przy piwku, to jeden zaczął się śmiać, a drugi wyciągnął milion argumentów przeciw (nigdy nawet nie siedząc w aucie tej marki) i prawie błagał mnie, żebym nie popełniał największego błędu w swoim życiu. I wiesz co? Żałuję, że nie posłuchałem, bo teraz jadąc innym autem niż Alfa czuję się jakbym jechał wozem drabiniastym i jestem już chyba skazany na markę. Gdyby nie ta feralna decyzja, to pewnie kupiłbym passata z jedynym słusznym silnikiem 1.9 tedei i jedynym słusznym przebiegiem 180tyś i byłbym zadowolony
Kupiłem zadbany egzemplarz Alfy i o niego bardzo dbałem (@jarek1986: nic nie stukało z przodu :-P ), zero problemów, tylko rzeczy eksploatacyjne, typu 2x komplet zawieszenia na przód

i woziłem tym żonę bardzo bezstresowo. Chciałbym, żeby moja druga Alfa była równie pokorna.
[MENTION=54438]Mumins[/MENTION]: Możesz podać jakieś szczegóły, na co powinienem zwrócić uwagę poza standardowymi rzeczami? Może być na prv.
A co myślicie o takiej opcji:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-166-2-4-d-abs-skora-xenon-alu-felgi-6-biegow-ID6zmWFQ.html#0cc8c91009
Teoretycznie da się to wyciągnąć, tylko zastanawiam się, czy walnięty tył nie jest zasłoną dymną dla czegoś poważniejszego.