Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Przedłużenie gwarancji

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR Giulietta Veloce 2016

Domyślnie

w porównaniu do innych marek- bmw, audi- przedłużenie gwarancji i pakiet serwisowy wydaje się być mało opłacalne. gdy ja kupowałem, dealer powiedział mi, ze na przedłużenie gwarancji w tej 'niższej cenie' mam pół roku, później będzie drożej, aż do końca drugiego roku. zdecydowałem, że jak coś się będzie psuło, to dokupię później, nawet w wyższej cenie, ale jak na razie wszystko chodzi jak w zegarku
    jeśli chodzi o wykluczenia, to przekonywali mnie, ze nie jest to ubezpieczenie, tylko pakiet moparu, więc w praktyce wykluczenia jak w zwykłej gwarancji..
    a jeśli chodzi o kolejne tematy, to pisz, pisz... ktoś zawsze odpowie, ja poczytam i będę już w połowie doedukowany za 2-3 miesiące, gdy będę się do stelvio przymierzał
    Ostatnio edytowane przez loonyjoe ; 26-02-2018 o 22:48

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

dziś zamówiłem Veloce, więc teraz trochę zeszło już ze mnie ciśnienie i nie będę tak spamował milionem pytań i dylematów po forum
    podpytywałem dealera, i powiedział mniej więcej to samo co Ty, że to nie jest pseudogwarancja/ubezpieczenie. Wspomniał też, że promocyjną cenę mam przez pół roku od kupna, a potem jest drożej, ale szczegółów on na salonie nie znał, a już nie chciało mi się gonić i wypytywać gdzie indziej. w każdym razie jest czas jeszcze się decydować czy gwarancję zamówić przy kupnie i wrzucić w leasing, czy do pół roku po zakupie za tą samą kasę ale jednorazowo, czy ewentualnie jak Ty, zobaczyć czy wszstko jest tip-tp, czy na forum jakieś problemy nie zaczynają wypływać i podjąć decyzję pod koniec okresu podstawowej gwarancji. coś na pewno wezmę, ale nie wiem na jak długo i czy pełną gwarancje czy układ napędowy tylko.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR Giulietta Veloce 2016

Domyślnie

to gratulacje!!! choć mój misterny plan obserwowania Twoich postów spełzł na niczym

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    dziś zamówiłem Veloce, więc teraz trochę zeszło już ze mnie ciśnienie i nie będę tak spamował milionem pytań i dylematów po forum
    teraz będziesz pisał , ale o innej tematyce , dali mi gorsze auto zastępcze , nie wiedzą co nie działa , itp
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    podpytywałem dealera, i powiedział mniej więcej to samo co Ty, że to nie jest pseudogwarancja/ubezpieczenie. Wspomniał też, że promocyjną cenę mam przez pół roku od kupna, a potem jest drożej, ale szczegółów on na salonie nie znał, a już nie chciało mi się gonić i wypytywać gdzie indziej. w każdym razie jest czas jeszcze się decydować czy gwarancję zamówić przy kupnie i wrzucić w leasing, czy do pół roku po zakupie za tą samą kasę ale jednorazowo, czy ewentualnie jak Ty, zobaczyć czy wszstko jest tip-tp, czy na forum jakieś problemy nie zaczynają wypływać i podjąć decyzję pod koniec okresu podstawowej gwarancji. coś na pewno wezmę, ale nie wiem na jak długo i czy pełną gwarancje czy układ napędowy tylko.
    Ja zamówiłem z gwarancją na 4 lata (120 tys. km), co jest teraz dodawane jako plus od producenta. Co prawda zjada to trochę rabat, ale wychodzi taniej jak się chce dłuższą gwarancję (a chciałem).
    To gwarancja fabryczna, a nie ubezpieczenie - tyle się dowiedziałem.
    Choć w Julce mam ubezpieczenie (Lloyds) i też mi dobrze zadziałało - wymienili ma tym MA i lusterko boczne.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał loonyjoe Zobacz post
    to gratulacje!!! choć mój misterny plan obserwowania Twoich postów spełzł na niczym
    na pewno całkiem nie ucichne

- - - Updated - - -

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    teraz będziesz pisał , ale o innej tematyce , dali mi gorsze auto zastępcze , nie wiedzą co nie działa , itp
    pewnie tak

- - - Updated - - -

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Ja zamówiłem z gwarancją na 4 lata (120 tys. km), co jest teraz dodawane jako plus od producenta. Co prawda zjada to trochę rabat, ale wychodzi taniej jak się chce dłuższą gwarancję (a chciałem).
    To gwarancja fabryczna, a nie ubezpieczenie - tyle się dowiedziałem.
    Choć w Julce mam ubezpieczenie (Lloyds) i też mi dobrze zadziałało - wymienili ma tym MA i lusterko boczne.
    dzięki za info