Strona 37 z 48 PierwszyPierwszy ... 272829303132333435363738394041424344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 477

Temat: Blue&Me upgrade i zmiana języka

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Łeee to o kant d**y potłuc taką zabawę...
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AUDI A6 3.0 TDI

Domyślnie

A gdzie można ustawić display type, nie udało mi się doszukać. Jeśli można wiedzieć to co powinno być ustawione ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

w proxi - ja korzystam w MES z interfejsu przełączonego na angielski (nie lubię spolszczanych programów), i tam jest na liście gdzieś pod koniec listy. co do ustawienia jakie powinno być nie pamietam, próbowałem kilka i któryś załapał żeby wyświetlać BLue&me nav (na innych działało OK bez nav). nie mogę też Ci obecnie sprawdzić jak to mam ustawione, bo na starym laptopie na którym mam MES skrzaczył mi sie bluetooth i nie połączę się z interfejsem

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AUDI A6 3.0 TDI

Domyślnie

Zastanawiam się czy pomoże ustawienie wyświetlacza, bo nawet przyciski funkcyjne od B&M NAV na podsufitce przy lusterku nie działają.

Auto

Domyślnie

nie mam pojecia o tych przyciskach, ja nie mam takich bo dokladalem blue and me nav.

u mnie bylo menu nawigacji na liscie ale po wejsciu w nie bylo juz pusto. dopiero zmiana typu wyswietlacza pomogla.nie wiem dzisiaj czy zniknelo przez update czy przez zrobienie proxi.warto sprobowac, tam jest ledwo pare ustawien a po gliwie mi chodzi ze ustaeiasz albo cos w stylu no display voice hmi albo moze matrix, ktorys z tych.

rozumiem ze oba bezpieczniki od bm masz ok jak rowniez mozesz sie polaczyc z samym modukem z mesa i nie ma błędów?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Cieszyn
    Auto
    Alfa 159 1.9 Jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    najnowsza polska jaka mam to 2010r, reszta europy 2009. z tego co wiem nie ma nowszych
    Jeżeli folder w którym jest mapa to "Map Regions" to ja mam chyba mapy z 2015 Q4 - wielkość pliku 125.9Mb - data utworzenia 25.05.2016
    a jeżeli folder prawidłowy to "MapRegions" to mam stare mapy i plik Poland.psf 48Mb

w proxi - ja korzystam w MES z interfejsu przełączonego na angielski (nie lubię spolszczanych programów), i tam jest na liście gdzieś pod koniec listy. co do ustawienia jakie powinno być nie pamietam, próbowałem kilka i któryś załapał żeby wyświetlać BLue&me nav (na innych działało OK bez nav). nie mogę też Ci obecnie sprawdzić jak to mam ustawione, bo na starym laptopie na którym mam MES skrzaczył mi sie bluetooth i nie połączę się z interfejsem

Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz58Qw0G6BP

Ja mam ustawiony wyświetlacz 4 wierszowy i działa dobrze - dziś robiłem proxy. Przyciski przy lusterku działają aczkolwiek SOS nie funkcjonuje, karta chyba już dawno nie aktywna :-P
    Ostatnio edytowane przez bratmat ; 28-02-2018 o 20:57

Auto

Domyślnie

U mnie jest MapRegions, ja mam Polskę (Poland.psf) 58MB z 2010, starsza była 48MB. ta 125.9MB to też plik Poland.psf? Jeśli tak byłbyś w stanie to udostępnić gdzieś?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Cieszyn
    Auto
    Alfa 159 1.9 Jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    U mnie jest MapRegions, ja mam Polskę (Poland.psf) 58MB z 2010, starsza była 48MB. ta 125.9MB to też plik Poland.psf? Jeśli tak byłbyś w stanie to udostępnić gdzieś?
    Link na Google Drive może ktoś to ogarnie plik Poland.psf mam też inne kraje. Doszedłem do tego że mapy nawigacyjne niby są zgodne z jakimś medionem gopal

https://drive.google.com/file/d/1mXc...ew?usp=sharing

Auto

Domyślnie

coś było na ten temat w necie, nikt nie wie jakie są różnice w formacie plików, w każdym razie tak jak te pliki są z Mediona to nie działają. ja sobie odpuściłem, wole używać navi z komórki.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa 159 jtdm 150KM - chip 182KM Progression

Domyślnie

Witam. Jestem nowy na forum. Alffunię 159 mam od 2007 r. od nowości. Ostatnio była burza u mnie. i padł mi B&M. Usterka objawia sie tak że czyta USB, odtwarza muzę, mogę zmieniać w kierownicy traki ale nie mam funkcji telefonu i nie mogę wejść do menu B&M. Miga stan Km. Po nacisnięciu słuchawki mam komunikat ENGLISH LANGUAGE UNVALIBLE. Próbowałem zrobić to tak jak opisujecie i zgodnie z instrukcją PART 1 tylko, że po podpięciu USB okazuje się zakończył instalację a raczej weryfikację wersji B&M i po podpięciu ponownym do kompa wyskoczyła informacja że nie rozpoznał wersji oprogramowania. Pomyslałem sobie że skoro tao już przeszedłeś to może masz pliki z wersji 5.6 i uzyczyłbyś mi tych plików a ja bym je załadował do ALFUNI i bym miał problem rozwiązany. Z góry dziękuję za pomoc.

- - - Updated - - -

Witam. Jestem nowy na forum. Alffunię 159 mam od 2007 r. od nowości. Ostatnio była burza u mnie. i padł mi B&M (USB w schowku i nie mam navi). Usterka objawia się tak, że czyta USB, odtwarza muzę, mogę zmieniać w kierownicy traki, ale nie mam funkcji telefonu i nie mogę wejść do menu B&M, nie mogę sparować telefonu. Miga stan Km. Po naciśnięciu słuchawki mam komunikat ENGLISH LANGUAGE UNAVAILABLE . Próbowałem zrobić to tak jak opisujecie i zgodnie z instrukcją PART 1 tylko, że po podpięciu USB okazuje się zakończył instalację a raczej weryfikację wersji B&M i po podpięciu ponownym do kompa wyskoczyła informacja, że nie rozpoznał wersji oprogramowania, czyli PART 2 nie zrobię. Pomyślałem sobie, że skoro już przeszedłeś to, może masz pliki z wersji 5.6 lub 5.5 i użyczyłbyś mi tych plików, a ja bym je załadował do ALFUNI i bym miał problem rozwiązany. Z góry dziękuję za pomoc.