Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Temat: czy naprawdę znaleźć bezwypadkową alfe graniczy z cudem????

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

andro34 - weź pod uwagę, że teraz są wakacje i ludzi zainteresowanych zakupem jest po prostu mniej. Jak na początku lipca sprzedawałem Megane Coupe '98 miałem przez 2 tygodnie 3 telefony. Ten trzeci obejrzał i kupił, bo auto było naprawdę dobre. Inna rzecz, nie wiem jak stoją Tigry - ale rok młodsza Meganka poszła za 8400, więc może się po prostu za bardzo cenisz...
    W zeszłym roku jak kolega sprzedawał Pandę, to przez cały sierpień nie miał ani jednego telefonu, a na początku września pojawiło się zainteresowanie i auto poszło w tydzień.
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V '03

Były:
    AR 156 2.6 V6, AR 156 2.0 TS SW

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista Zobacz post
    moim zdaniem lepiej kupic samochod nie tknięty blacharsko ale z małą usterką mechaniczną lub innym wyposażeniem niz by się chciało niż kupować samochodu z wgniecionym błotnikiem pod który nikt potem lakieru nie potrafił bedzie dorobić..
    ja miałem wgnieciony i porysowany błotnik, a lakiernik który to robił idealnie i bez problemu dobrał kolor i właściwy odcień (Rosso Alfa) i naprawił to co spierniczył jakiś nieudolny niemiec. Tylko trzeba trafić na dobrego fachowca, który używa oryginalnych lakierów Alfy a nie obojętnie jakiego np czerwonego.

Ale co rozumiemy pod pojęciem bezwypadkowa? Żadnego wgniecenia, przerysowania boku? bo stłuczka to nie wypadek raczej a i szkody dla auta raczej znikome. Moja na pierwszy rzut oka wyglądała idealnie. jakiegoś mega wypadku nie miała bo wszytko proste i na miejscu. Jednak po wizycie u lakiernika wiem, że była ostro porysowana. Pod jakimś specjalnym światłem pokazał mi auto i w różnych miejscach są ciemniejsze plamy bo źle lakier położyli. Podsumowując Belle uważam za bezwypadkową a jedynie zaniedbaną/zniszczoną blacharsko, ale to idzie w dobrym kierunku. Więc da się takie auto kupić

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Andro faktycznie się bardzo cenisz...

Chociaż jak auto jest super to cena też musi być odpowiednio wyższa, koledzy mają rację. Samochody kupuje się na wakacje a nie w wakacje.

Trochę przerobiłem opis aukcji, jeśli Ci się podoba możesz go wstawić [w nawiasach napisałem co możesz dopisać]

Witam wszystkich zainteresowanych!!!

Mam do sprzedania OPLA TIGRĘ 1,6 16V z 1997 roku. Auto zostało sprowadzone w kwietniu 2008 roku z Holandii, jestem jego drugim właścicielem. Obecny przebieg to 156 tyś.km samochód jest w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym, wnętrze jest zadbane. Auto jest sztywne, zawieszenie w świetnym stanie, silnik pracuje równo i cicho, nie ma żadnych wycieków i w ogóle nie bierze oleju. Silnik jest bardzo żwawy i 105 KM daje dużo frajdy z jazdy, spalanie stoi na przyzwoitym poziomie [podaj ile l]. Tigra prowadzi się idealnie, nic w niej nie puka i nie skrzypi. Wszystkie wymiany przeprowadzane były na czas. Niektóre elementy nadwozia były lakierowane, jednak auto nie uczestniczyło w żadnym poważnym wypadku. W samochodzie wszystko działa (każda dioda i każdy przycisk).

1) Zostały przyciemnione szyby,
    2) Wymienione jest radio z seryjnego kaseciaka na dobre CD
    3) Zamontowany został autoalarm sterowany pilotem [podaj firmę]
    4) A także zestaw xenonów HID
    5) Na wiosnę tego roku przeprowadzony był kompleksowy serwis klimatyzacji wraz z wymianą filtrów i czynnika w układzie
    6) Został wymieniony również olej w silniku.
    7) Dodatkowo założyłem też alufelgi 16" + nowiutkie opony BARUM BRAVURIS (mają obecnie ok 3 miesiące i przejechane ok 1500km)

tigra na tych kołach prezentuje się naprawdę super.

8) Jako BONUS dodaję komplet 15-tek z zimowymi oponami FULDA w bardzo dobrym stanie.
    Zdjęcia przedstawiają stan faktyczny auta! więcej zdjęć można obejżeć pod tym adresem:

http://andro34.fotosik.pl/albumy/665583.html

na wszystkie pytania odpowiem pod numerem telefonu:513255596 zapraszam na oględziny auta i jazdę próbną!!! [jeśli zgadzasz się na wizytę w ASO to tutaj o napisz]

Kupując moją Tigrę dodatkowo otrzymujesz:

1) Dwa komplety felg
    2) [ilość kluczyków]
    3) [książkę serwisową itp]
    4) [faktury za części jak masz]
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 31-07-2009 o 12:38 Powód: Literówka

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

wielkie dzięki z dobre rady kolego 145Q.
    wziąłem wszystkie twoje rady pod uwagę i zmieniłem opis aukcji,chociaż wątpię czy to coś pomoże...

w niedzielę pojadę z tigrą na giełdę do płocka.

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Możesz jechać na giełdę, ale przygotuj się na marudzenie, wybrzydzanie i ewentualną stratę kaski za wjazd na giełdę... Osobiście byłem na giełdzie w Piotrkowie i strata 30zł, tata był w Łodzi (z 50zł) i nic to nie dało. Chociaż Ty masz opla to trochę inna sprawa.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Tigra jest lubiana przez kobiety, no i jak 737 wspomniał- może jakiś młodzik się też szarpnie. Pamiętam jak gośc do sprzedania miał wersję Renault 5....ale GT Turbo- wyglądała bardzo niepozornie. Podchodzili głównie ojcowie z synami- wszystko cacy, póki nie siedli za kierownicę i na cyferblacie nie ujawniła się liczba kończąca prędkościomierz- 220 km/h.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

a ja na giełdzie od razu sprzedałem 146 a przez net jeden telefon, wystarczyło wypolerować, samochód miał oryginalny lakier wiec poszedł z miejsca

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!!
    tigra już sprzedana!
    pojechałem z nią w niedzielę na giełdę do płocka,kilka osób się pytało,oglądało...
    podchodził też trzy razy gość z synem,wzieli w końcu numer telefonu.przyjechali o 15-tej po samochód i zapłacili 10 tyś.

a najśmieszniejsze jest to że sprzedałem samochód bez kół zimowych za cenę którą chciałem wziąć z ogłoszenia allegro razem z kołami zimowymi.

więc zostały mi jeszcze te koła do sprzedania...

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

obserwator737
    Gość

Domyślnie

czyli fartownie i dobrze

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Ja znam gościa, który ma od nowości GOLFA IV ;D z 1999r i przebiegiem UWAGA !!! 18000 (osiemnaście tys.) km

Auto zawsze garażowane (ostatnio śmiał się, że raz stał w nocy na dworze)