Jeśli chodzi o wróble- otwórz maskę i powciskaj/ poszarp delikatnie lampę i okoliczne elementy.
Jeśli chodzi o wróble- otwórz maskę i powciskaj/ poszarp delikatnie lampę i okoliczne elementy.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Przy okazji sprawdź, czy masz cały aluminiowy ekran termiczny w osłonie pod silnikiem. U mnie się oderwał od tworzywa i... Ile ja się naszukałem co tak dzwoni po dziurach..![]()
Pod maską i pod autem sprawdzone ,wszystko ok. Najdziwniejsze jest to że gdy pada deszcz , na placu jest wilgotno to " wróble " ustają i jest cisza.
Nie będę zakładał nowego tematu tylko tu zapytam. Od jakiegoś czasu, gdy jadąc skręcam w prawo coś szumi/trze w okolicach lewego przedniego koła. Im szybciej wchodzę w zakręt lub więcej osób na pokładzie to szum/tarcie jest głośniejsze. Na początku myślałem, że koło trze o nadkole ale sprawdziłem i to kilka razy i nie ma na nadkolu śladu żeby gdzieś obcierało. Co tam może jeszcze trzeć? Łożysko to raczej by wyło a tutaj ewidentnie coś jakby obcierało. Ma ktoś jakiś pomysł?
No nie mów, że to to?A jakieś inne objawy tego mogą być? Tzn małej ilości oleju oczywiście.
Hmmm, to u mnie tylko to szuranie występuje :/
Osłona odpada. Od razu tam patrzyłem. To bardziej dźwięk jakby właśnie o nadkole koło obcierało ale nie ma opcji żeby tak było. Zdjąłem koło i obejrzałem całe nadkole dokładnie. Zastanawiam się nad łożyskiem bo im bardziej lewy przód obciążony tym bardziej trze. Ale żeby łożysko tarło a nie szumiało/wyło?No pojęcia nie mam. Tym bardziej, że łożysko w tamtym roku wymieniane było.
Ostatnio edytowane przez matysek_alf ; 12-03-2018 o 12:01 Powód: Dubel wiadomości