wybralem sie do salonu jednak dzisiaj I odpalilem AA w Stelvio ktore bylo na salonie z wyswietlaczem 6.5". dziala, trzeba sie troche nauczyc porozumiewac z AA. czasem troche glupieje I odpowiada po angielsku, pewnie z czasem bedzie lepiej, po chwili zabawy/przyzwyczajenia jednak dzialalo (nawigacja Googla Maps) calkiem znosnie.
jedyna wtopa to sprawa gdy wejdzie sie w przesuwanie mapy - krecac pokretlem wtedy sie zoomuje a klikajac gora/dol/lewo/prawo przesuwa mape - niestety nie ma czym z tego wyjsc

probowalem wszystkiego, podwojnych klikow, przytrzyman, wszystkich przycikow - nie ma szans - musialem odpiac USB. albo jest jakis trick o ktorym nie wiem (trzeba poczytac instrukcje do auta w koncu o ile jest cos o AA) lub poczekac na jakies aktualizacje.
w kazdym razie poki co jestem w miare zadowolony, z funkcji przesuwania nie musze korzystac a reszta dziala.
ponizej album z kilkoma fotkami I jedym filmikiem (to akurat byly poczatki I nie bardzo sie dogadywalismy z AA jeszcze):
https://photos.app.goo.gl/N4bQsASibcBhSgDw2
apka odpala sie sama po podlaczeniu do USB - dziala zarowno z tymi USB w schowku jak I z tym w konsoli przed uchwytami na kubki.
Aha, pozycja Android Auto pojawia sie w glownym menu Giulii po podlaczeniu telefonu. O ile mi sie wydaje domyslnie po podlaczeniu zaraz startuje sama, wciskajac przycisk Menu wtedy widzimy ja na liscie I mozna cos tam innego pozmieniac a potem wrocic do AA na wyswietlaczu.
Po podlaczeniu ekran telefonu jest zablokowany, conajwyzej wyswietla napis Android Auto. Pod jeden przycisk w telefonie mam podpiete odpalenie aparatu I to dziala, choc jak nagrywalem filmik to gdy mieszalem w AA w koncu go przerwalo, troche tez aparat mulil jak chcialem robic fotki itp, wiec pewnie AA obciaza telefon I ma priorytet.
AA odpalalem na LG Q6 z kabelkiem USB z jakiejs starej Motoroli - wspominam o tym bo w necie pisali ze z niektorymi telefonami (min roznymi LG) jest problem ze AA nei bardzo dziala na przypadkowych kablach USB I trzeba stosowac kable oryginalne lub dobrej jakosci.