Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 144

Temat: Mapy do InstantNav / RadioNav

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Na trasie, którą często jeżdżę dwóch obwodnic (istniejących, czynnych) na mapie nie ma. Fakt, oddane w 2017 roku. Inna obwodnica (dopiero projektowana) już na mapie jest
    Zastanawia mnie czy jest możliwość zaprogramowania radia tak, żeby wyświetlał to co jest na ekranie telefonu? Coś na wzór MirrorLink. Tylko taki bardziej prymitywny, czyli lepszy. Żeby działał tylko jak wyświetlacz, bez zbędnych zasad i warunków, które musi spełniać MirrorLink.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR159

Domyślnie

[MENTION=12943]jacool.n[/MENTION] - niestety, te mapy sprzedawane są niby 2017, małym druczkiem podane jest, że to stan na koniec 2015 ale w rzeczywistości już kilka ulic mi się trafiło, które w 2015 istniały a na mapach ich nie ma. Niestety nic nowszego nie ma - ani dla InstantNav ani dla RT4 i pochodnych. Do tego kutafony zmieniły format map, i nowsze wydawane dla RT6 są niekompatybilne z naszymi.
    Co do drugiej kwestii, to takie rzeczy tylko w Erze ;] Chociaż, jest cień szansy na uruchomienie video-in, ale to nic pewnego...

Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał podly Zobacz post
    Ok, poprawiłem ten czas GPS. Tutaj można pobrać zamianę EN na PL: https://mega.nz/#!LSxzVKpa!Os-Z_qQpF...JUSUJddcqvmcHY
    Tylko do InstantNav z wersją 1.19.1 i 1.19.2. Wsadzenie tego do innej wersji może ubić nawigację!!!
    Wypakować na czystą, sformatowaną na FAT32 kartę SD. Odpowiedzieć Yes na wszystkie pytania.
    [MENTION=70082]ZKL[/MENTION] - na pewno nie za pomocą tego skryptu. Mógłbym przygotować dla Julki, ale to w tygodniu jakoś.
    [MENTION=78046]podly[/MENTION] czy dużo jest roboty aby przygotować skrypt do zmiany z innego języka?

Bo jeśli dobrze rozumiem polega to na tym, że po podmianie znika język angielski tzn w jego miejsce wyświetla się język polski?
    Czy język polski pojawia się także w menu na wyświetlaczu pomiędzy zegarami?

Trochę mi szkoda angielskiego, to jednak uniwersalny język.

BTW
    Dzieki piękne za mapy, też czekałem na zakup aktualnych i myślałem, że w końcu zbiorą coś nowszego niż Q42015 ale oni chyba już sobie odpuścili rozwijanie tej wersji. Skandal, że kasują tyle kasy za dwuletnie mapy sugerując że to mapa 2017. Moim zdaniem powinni schodzić z ceny tak z 25E co pół roku.
    Ostatnio edytowane przez murder ; 12-04-2018 o 09:44

Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    [MENTION=78046]podly[/MENTION]
    Dzieki piękne za mapy, też czekałem na zakup aktualnych i myślałem, że w końcu zbiorą coś nowszego niż Q42015 ale oni chyba już sobie odpuścili rozwijanie tej wersji. Skandal, że kasują tyle kasy za dwuletnie mapy sugerując że to mapa 2017. Moim zdaniem powinni schodzić z ceny tak z 25E co pół roku.
    Z tego co pamiętam, to poprzednia wersja map (2015rok) też miała aktualizację sprzed 2 lat (Q42013). Miejmy nadzieję, że nowsze mapy będą.
    Cieszę się, że tradycja w narodzie nie zginęła i po raz kolejny krajowi informatycy stają na wysokości zadania udostępniając wersje testowe/studenckie oprogramowania

Jeszcze raz dziękuję.

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Bo jeśli dobrze rozumiem polega to na tym, że po podmianie znika język angielski tzn w jego miejsce wyświetla się język polski?
    Czy język polski pojawia się także w menu na wyświetlaczu pomiędzy zegarami?
    Po kolei:
    - wybierając w menu radia język interfejsu, w tym języku wyświetlane będą zarówno dane na wyświetlaczu nawigacji i jak i na wyświetlaczu między zegarami.
    - skrypt zmienia tylko język wyświetlania w nawigacji.
    - jeśli będziesz miał skrypt zmieniający zamiast angielskiego język np. niemiecki, to w nawigacji będziesz miał informacje po polsku, ale między zegarami po niemiecku.
    - dlatego podmieniamy pliki angielskiego, żeby w nawigacji mieć polski, a skoro między zegarami się nie da, to niech chociaż będzie angielski (który wszyscy jako tako rozumieją).

Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał dpar Zobacz post
    Po kolei:
    - wybierając w menu radia język interfejsu, w tym języku wyświetlane będą zarówno dane na wyświetlaczu nawigacji i jak i na wyświetlaczu między zegarami.
    - skrypt zmienia tylko język wyświetlania w nawigacji.
    - jeśli będziesz miał skrypt zmieniający zamiast angielskiego język np. niemiecki, to w nawigacji będziesz miał informacje po polsku, ale między zegarami po niemiecku.
    - dlatego podmieniamy pliki angielskiego, żeby w nawigacji mieć polski, a skoro między zegarami się nie da, to niech chociaż będzie angielski (który wszyscy jako tako rozumieją).

OK Rozumiem

To do pełni szczęścia brakuje tylko skryptu przywracającego język angielski gdyby komuś język polski się nie podobał

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Wtedy wystarczy oprogramowanie zaktualizować.

Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał dpar Zobacz post
    Wtedy wystarczy oprogramowanie zaktualizować.
    A soft pozwoli wgrać taką samą wersję firmware jeszcze raz?

Użytkownik Romeo
    Auto
    Alfa romeo

Domyślnie

Nie próbowałem w sumie... Ale teoretycznie powinna być taka możliwość.

Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał podly Zobacz post
    Ok, poprawiłem ten czas GPS. Tutaj można pobrać zamianę EN na PL: https://mega.nz/#!LSxzVKpa!Os-Z_qQpF...JUSUJddcqvmcHY
    Tylko do InstantNav z wersją 1.19.1 i 1.19.2. Wsadzenie tego do innej wersji może ubić nawigację!!!
    Wypakować na czystą, sformatowaną na FAT32 kartę SD. Odpowiedzieć Yes na wszystkie pytania.
    Wgrane - działa. Dzięki piękne!