Czy warto kupić taką Alfę Romeo 147?

qlka8402

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1,6 TS 120KM
Dzień dobry wszystkim.
Jestem tu nowy i prosiłbym o pomoc w zakupie Alfy Romoe 147.

Niestety nie mogę dodać adresu www do ogłoszenia (brak 10 postów) Oto treść ogłoszenia:
"Oferta od Osoby prywatnej
Marka Alfa Romeo
Model 147
Rok produkcji 2002
Poj. silnika 1 600 cm³
Paliwo Benzyna
Moc silnika 120 KM
Przebieg 177 271 km
Typ nadwozia Hatchback
Kolor Srebrny
Stan techniczny Nieuszkodzony
Skrzynia biegów Manualna
Przegląd ważny do 09.08.2018
Wyposażenie:
- Dwustrefowa klimatyzacja
- Kontrola trakcji
- Tempomat
- ABS
- Poduszki powietrzne
- Elektryczne szyby
- Elektryczne lusterka
- Komputer pokładowy
- Wspomaganie kierownicy
- Oryginalne radio z CD
- Felgi aluminiowe
- Skórzana tapicerka
- Centralny zamek
W aucie do wymiany wahacze z przodu oraz sworznie z tyłu, stąd tak niska cena.
Samochód do obejrzenia we Wrocławiu. Cena 3800 do negocjacji."

Na zdjęciach wygląda ładnie, brak wgnieceń, otarć.

Na co zwrócić uwagę jak się umówię na spotkanie w celu sprawdzenia samochodu? O co pytać? (to będzie mój pierwszy samochód i w tym temacie jestem zielony) Chyba że ktoś mógłby mi pomóc z forumowiczów? Pisałem do właścicielki ogłoszenia, miałem dostać nr VIN, do kiedy ubezpieczenie ale już 2 dni cisza. Może lepiej odpuścić sobie to ogłoszenie? Szukam 147 w benzynie do 5tys (licze się z tym iż będe musiał coś naprawić na samym początku jak w tym ogłoszeniu)

Dziękuje bardzo za wskazówki i porady.

Przepraszam, proszę o przeniesienie tego tematu do działu "Porady przy zakupie"

Ostatnia edycja:
Dzień dobry wszystkim.
Jestem tu nowy i prosiłbym o pomoc w zakupie Alfy Romoe 147.

Niestety nie mogę dodać adresu www do ogłoszenia (brak 10 postów) Oto treść ogłoszenia:
"Oferta odOsoby prywatnej
MarkaAlfa Romeo
Model147
Rok produkcji2002
Poj. silnika1 600 cm³
PaliwoBenzyna
Moc silnika120 KM
Przebieg177 271 km
Typ nadwoziaHatchback
KolorSrebrny
Stan technicznyNieuszkodzony
Skrzynia biegówManualna
Przegląd ważny do 09.08.2018
Wyposażenie:
- Dwustrefowa klimatyzacja
- Kontrola trakcji
- Tempomat
- ABS
- Poduszki powietrzne
- Elektryczne szyby
- Elektryczne lusterka
- Komputer pokładowy
- Wspomaganie kierownicy
- Oryginalne radio z CD
- Felgi aluminiowe
- Skórzana tapicerka
- Centralny zamek
W aucie do wymiany wahacze z przodu oraz sworznie z tyłu, stąd tak niska cena.
Samochód do obejrzenia we Wrocławiu. Cena 3800 do negocjacji."

Na zdjęciach wygląda ładnie, brak wgnieceń, otarć.

Na co zwrócić uwagę jak się umówię na spotkanie w celu sprawdzenia samochodu? O co pytać? (to będzie mój pierwszy samochód i w tym temacie jestem zielony) Chyba że ktoś mógłby mi pomóc z forumowiczów? Pisałem do właścicielki ogłoszenia, miałem dostać nr VIN, do kiedy ubezpieczenie ale już 2 dni cisza. Może lepiej odpuścić sobie to ogłoszenie? Szukam 147 w benzynie do 5tys (licze się z tym iż będe musiał coś naprawić na samym początku jak w tym ogłoszeniu)

Dziękuje bardzo za wskazówki i porady.
Poszukaj na forum jest pełno poradników na co zwracac przy kupnie alfy romeo 147. Poczytaj sobie o tym silniku bo jak wszystcy wiemy one nie słyną z dobrych opini. Ja posiadam diesla ale tez kupywalem w atrakcyjnej cenie. Moge ci powiedziec na co zwracalem uwage.
Podstawa zwroc uwage na blache sciag sobie nadkola z tylu bo jest mozliwosc i popatrz w jakim stanie sa progi bo jak wiemy blacharka to jest najgorsza sprawa.
Wiadoma sprawa sprawdzic przednie zawieszenie. Ale to proponuje jechac na stacje diagnostyczna na kanal i na trzepaki to bedziesz wiedzial rowniez w jakim stanie sa hamulce i amortyzatory. Wejs sobie jakiegos mechanika to ogolnie sprawdzi ci stan mechaniczny. Ale nie byle jakiego Janusza.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Poszukaj na forum jest pełno poradników na co zwracac przy kupnie alfy romeo 147. Poczytaj sobie o tym silniku bo jak wszystcy wiemy one nie słyną z dobrych opini. Ja posiadam diesla ale tez kupywalem w atrakcyjnej cenie. Moge ci powiedziec na co zwracalem uwage.
Podstawa zwroc uwage na blache sciag sobie nadkola z tylu bo jest mozliwosc i popatrz w jakim stanie sa progi bo jak wiemy blacharka to jest najgorsza sprawa.
Wiadoma sprawa sprawdzic przednie zawieszenie. Ale to proponuje jechac na stacje diagnostyczna na kanal i na trzepaki to bedziesz wiedzial rowniez w jakim stanie sa hamulce i amortyzatory. Wejs sobie jakiegos mechanika to ogolnie sprawdzi ci stan mechaniczny. Ale nie byle jakiego Janusza.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

OK. Dzięki za szybką odpowiedź. Tak mam znajomego lakiernika (ale też naprawia i się zna)

Witam.
Dostałem obiecane dane. Jest to 2gi właściciel w Polsce. Książki serwisowej nie posiada Kobieta. Po nr vin sprawdziłem. Auto z Włoch. Pierwsza rejestracja w PL była w 2015r. Ale pisze że nie zna historii samochodu przed jej zakupem.
Czyli odpuścić sobie to ogłoszenie? Czy można jeszcze sprawdzić i jak będzie w miarę Ok to kupić? Właścicielka chce 3800 i możliwa negocjacja.
Dziękuję i pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
Doczytałem teraz iż poprawność nr VIN jest niedostępna. Co to oznacza? Lepiej odpuścić sobie to ogłoszenie? Proszę o odpowiedź gdyż chcę w go zakupić do wtorku.
Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót