Jeśli będziesz miał info od nich co należy zmodyfikować, to podziel się koniecznie. Przydadzą się takie informacje.
Wysłane z Tapatalka
Jeśli będziesz miał info od nich co należy zmodyfikować, to podziel się koniecznie. Przydadzą się takie informacje.
Wysłane z Tapatalka
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
O. Już po godzinie? Swego czasu kupiłem u nich ELM 327na Bluetooth, który nie działał, a miał, na maile nie odpisywali, i dodatkowo, p. Paweł straszył mnie prokuraturą za negatywny komentarz na Allegro. Utrzymywał, jakoby przy włączeniu MultiEcuScana program automatycznie wysyła do nich (czyli PM factory) logi, na podstawie których są w stanie określić lokalizację użytkownika oraz legalność programu - wg tego, co pisał, to ,,mają całkiem pokaźną bazę danych użytkowników, z której to bazy nie korzystają, chyba, że muszą" - taki tani szantażyk.
Na moje pytanie, w jaki sposób MES to robi w moim przypadku, gdzie a) karta sieciowa bezprzewodowa nie działa, bo nawet nie instalowałem do niej sterownika, i b) korzystam z wersji demo MESa - ale faktycznie demo, a nie demo czytaj - MES z witaminką - bo do 156 nic więcej mi nie trzeba - odpisał, że ,,to nie działa w ten sposób", dodając, że prokuratura w Rzeszowie już kilkukrotnie była bardzo pomocna. Aha. Czyli mam się bać.
Więc dla mnie to obszczymurki i Janusze szantażu. Niemniej, w sumie można by im zrobić koło tyłka, bo jeśli utrzymują, że mają te ,,bazy danych o użytkownikach, z których nie robią użytku, chyba, że muszą" to pewnie odpowiednie służby byłyby zainteresowane, skąd te dane biorą, czy mają wymagane zgody użytkowników, i w jakich warunkach przechowują dane wrażliwe. Gdyby komuś się chciało, to w sumie.
A ja kupilem w PT DIGITAL przerobiony pod fiat dziala bez zastrzerzen
Zenonzlasu - dzięki za ostrzeżenie!
Wysłane z Tapatalka
Kwestia tego rezystora była już poruszana setki razy. Jest to terminacja can’a. Fca ma już terminację na sieci i dlatego elm z rezystorem połączy się tylko z protokołem obd. Warto sobie przerobić kabelek tak by łatwo odłączać ten rezystor. Wtedy będziesz miał możliwość łączenia się z innymi markami.
Może będzie się Ci chciało napisać tutorial do działu zrób to sam. Wtedy unikniemy podobnych problemów w przyszłości i mądralińskich takich jak ja którzy wypominają że temat był już poruszany.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam VGate iCar 2 na WiFi, działa bez problemu z Brerą, odczytuje różne parametry, kasuje też błędy (na iOS jest apka https://itunes.apple.com/us/app/obd-...652142348?mt=8 - nie jest może zbyt efektowna, ale pozwala kasowac błędy bez wykupowania żadnego Pro/Premium, a wiem że dla wielu to główna poszukiwana funkcjonalność). Nie mam niestety laptopa z Windowsem, żeby sprawdzić na co pozwoli MES w połączeniu z tym interfejsem.
Da się na przykład interfejsy z tej strony mają taką możliwość interdiag.pl sam kupiłem i polecam.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Nie myślałem żeby robić z tego tutka.. poza tym jest tak wiele rodzajów interfejsów że tylko elektronik dobrze poradzi który rezystor usunąć..
Nie chciałbym potem "zbierać baty" od forumowiczów którzy za moją radą uszkodzili swoją wtyczkę
Ale dzięki za propozycję
Jeszcze raz napiszę że spokojnie można kupować w PM Factory.
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159