Ile w tej chwili REALNIE oczekuje się na nowe auto?
Może wpisujmy tu datę zamówienia / realizacji +ewentualne tłumaczenia
Co Wy na to?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ile w tej chwili REALNIE oczekuje się na nowe auto?
Może wpisujmy tu datę zamówienia / realizacji +ewentualne tłumaczenia
Co Wy na to?
moja w tychach stala 2 tyg.... w turynie miesiac juz po wyprodukowaniu
zamowienie 10.2017, kluczyki w ręku połowa kwietnia 2018... circa about 7 miesiecy....
w
No to mnie zmarwiliscie. Finansowanie dopinam w tym tyg, myślę że zamówienie pójdzie na dniach. Liczyłem, że przełom lipca sierpnia to realny termin, ale 7mscy? Zamawiam veloce w maksie + dodatki :/, więc dochodzi pewnie jakiś okres czasu. Czy przy 7mscach jakoś Ci to FCA zrekompensowalo?
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION]
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Ja zamówiłem 8.03. Auto jest wyprodukowane, czeka na transport.
ja zamawiałem 26.02, w ostatni piątek (20.04) dostałem update że jest level 30-ty - auto gotowe do transportu i jest wpisany w systemie VIN (tydzień wcześniej jeszcze nie był).
podczas tej rozmowy dealer powiedział że auto w ciągu kilku dni będzie w Tychach. Jedyna niewiadoma to jest gdzie dokładają alarm Mopar (bo od paru miesięcy nie oferują już tego w body computerze) - w fabryce, w Tychach czy już w ASO wydającym auto - ma się okazać jak auto przyjedzie a to może kilka dni dołożyć jeśli nie w fabryce.
narazie w miarę zgodnie z planem bo spodziewałem się ok 2.5m-ca, choć dealer mówił że może to być zaledwie 2 (ale bez mocnego sugerowania, raczej jako wariant najbardziej optymistyczny)
To czekanie, póki co fajne doświadczenie - zawsze marzyło mi się zamówić auto pod siebie i na nie trochę się naczekać (byle nie za długo), będzie większa radość. Pójść i po prostu kupić niby fajne, ale nie podgrzeje tak emocji.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 24-04-2018 o 22:24
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Zamówiona 7.02.18. Gotowa do odbioru ok. 25.03.18
159 1.9 JTDm 150KM -> 159 2.0 170KM -> Giulia 2.0 200 KM
6 tygodnii? może pasowało coś z placu w Cassino lub z jakiś typowych konfiguracji które produkują na bieżąco (o ile takie są, ale zgaduję że tak).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
A ja wypatrzyłem auto na wyprzedaży - takie "z odbiorem u dowolnego dealera", w momencie rozmów z moim dealerem okazało się, że identyczne auto ze stocku sprowadził Auto Mobil Gdynia i może je odstąpić. Więc od decyzji do odebrania 2,5 tygodnia. Auto po prostu było z małymi wyjątkami (ale do zaakceptowania) wyposażone jak chciałem. Jedyne, czego nie chciałem to kolor czarny, bo to już 6. moje auto w tym kolorze ale żona wygrała. Mnie radość daje Alfa, a jej kolor. Myślę, że to udany kompromis.