W końcu znalazłem wolną chwilę i wybrałem się do Nysy do firmy która produkuje zasłony przeciwsłoneczne na szyby aby pobrali sobie wymiar z Giulii.
Do 159 zamawiałem z UK i kosztowało to chyba ponad 6 stówek.
Teraz na szczęście jest firma u nas na miejscu i robi za chyba połowę tej ceny (albo i mniej) i jakościowo nie ma różnicy (siateczka jest z większymi otworami ale to jest na plus) - w przyszłym tygodniu pojawi się u nich na stronie oferta na Giulię jak opiszą instrukcję montażu dla klienta. Z tego co mówili to wysyłają też za granicę.
Tak to mniej więcej wygląda. To jest odpad powstały w trakcie mierzenia jeszcze nie do końca dopasowany - ostateczne zasłonki dostanę w przyszłym tygodniu. Te odpady też w sumie trzymają się dobrze
Jest to ramka z drutu obszyty siateczką, montowany bezinwazyjnie tzn. wciskane blaszki przytrzymujące pod uszczelki plus akurat w Giuli jest jedno mocowanie klejone na taśmę dwustronną (nie trzeba go wklejać jak ktoś nie chce - trzyma się także bez tego mocowania)
Jeśli ktoś chciałby do Stelvio to procedura jest następująca - trzeba się do nich udać autem (wcześniej umówić termin) i poczekać aż zrobią sobie wymiary - dla takiej osoby wysyłają potem za darmo komplecik. Aha, w przypadku Stelvio dochodzi tylna klapa i mimo iż konkurencja na tylne szyby robi siatki dzielone na pół to oni robią też na tył siatkę w jednym kawałku - bez poprzeczki na środku.
guglać autozasłonkicałkiem sympatyczna ekipa przy poznaniu na żywo
![]()