Kia Stinger!
Kia Stinger!
Ale po co gość ma iść i testować skoro albo:
a.) Nie podoba mu się,
b.) Nie będzie dla niego praktyczna,
c.) Nie wykorzysta jej właściwości jezdnych na ulicy, a już tym bardziej z dziećmi na pokładzie,
d.) Nie chce Alfy bo woli Insignię
Przesadzasz chłopie, tak się uczepiłeś tych właściwości jezdnych a już to widzę jak skorzystasz z nich podczas normalnej jazdy z dziećmi w mieście czy poza nim...
Skoro nie jezdziles Insignia to po kiego grzyba wypisujesz ze mam skoczyc do salonu Alfy i porownujesz te samochody ? Skoro opinie o Insignii wysuwasz na podstawie testow a nie jezdziles, to mniej wiecej tak, jakby kazdy janusz motoryzacji powtarzal z uporem maniaka w stylu:
A: Alfa sie j*bie.
B: Skad wiesz ?
A:Nie wiem, ale sie j*bie.
Wydaje mi sie, sprawiasz wrazenie, ze januszem motoryzacji nie jestes.
Przy okazji rzuc linka do testow porownawczych Insignii i Alfy w jednym zestawieniu.
Powtorze bo moze przeoczyles co napisalem - Stelvio nie spelnia moich kryteriow co do bagaznika, i nie pisz mi ze moje potrzeby zaspokoi 156 (skoro 159 nie daje rady). I z tego jednego powodu Stelvio odpada i nie biore jej pod uwage. Piszesz ze Insignia jest droga - tak z silnikiem 260KM tania nie jest, ale Stelvio rowniez. Nie masz bladego pojecia jakie mam potrzeby, wiec nie pisz mi co je zaspokoi.
I dodam jeszcze ze wybor padl na Insignie, poniewaz detale projektowe srodkowej konsoli i tunelu srodkowego, panel klimy, radia, chyba podswiadomie zasugerowaly mi Opla jako substytut AR na plaszczyznie wygladu wnetrza. Owszem, chcialbym miec drewniane elementy w sordku jak w Stelvio, ale musze sie obejc bez tego.
A na zewnatrz - no coz, nie bede juz sie ogladal zamykajac auto (no moze na poczatku) i tez raczej nikt nie rzuci okiem na Alfe na ulicy, jak to czasem teraz bywa. Przezyje to w imie zapakowania wozka, lodowki turystycznej, rowerka, hulajnogi, zabawek plazowych, pieluch (jesli jade na odludzie, w agroturystyke) i jeszcze kilku innych rzeczy oprocz tabletu i kolorwanek ;-)
Reasumujac (dzieki [MENTION=71368]Statyczny[/MENTION]) :
a.) Nie podoba mu się, - Stelvio podoba mi sie
b.) Nie będzie dla niego praktyczna, - zgadza sie, nie bedzie praktyczna
c.) Nie wykorzysta jej właściwości jezdnych na ulicy, a już tym bardziej z dziećmi na pokładzie, - dokladnie, nie musze byc pierwszy na swiatlach, a z dziecmi w zakrety dynamicznie nie wchodzę. Testy na torach wyscigowych mnie nieinteresuja o ile nie odzwierciedlaja rzeczywistych sytuacji i uwarunkowan podczas codziennego uzytkowania na drogach publicznych.
d.) Nie chce Alfy bo woli Insignię - wole Insignie od VW czy Superba, ktore silniki 280KM (Superb juz nie jest dostepny do zamowienia z tym silnikiem), maja obecnie pancerne, z lepszymi osiagami i parametrami niz Insignia, ktora litrami bagaznik tez ma mniejszy.
Podziwiam Cię, że aż tak się poświęcasz dla dzieciaków, że kupisz Opla. Ja bym jednak wolał mniej pakowaną Alfę i w ostateczności Box, choć osobiście jestem zwolennikiem skromnego pakowania i kupowania/wynajmowania potrzebnych rzeczy na miejscu. Rozsądniejszy byłoby nawet wynajem na długi urlop z dzieciakami Vana i jeżdżenie na co dzień samochodem, który najbardziej mi się podoba niż poruszanie się oklepanym Oplem bo jego potężny bagażnik wykorzystam 2 razy w roku...
Jeśli nie jesteś zakochany w Oplu tylko kupujesz go dla bagażnika to dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto, przez 3 lata sporo na nim umoczysz... Czy te 60 litrów bagażnika robi aż taką różnicę ?
Nie podziwiaj a sprobuj zrozumiec, ze mozna widziec cos jesze poza marka AR i mozna miec inne potrzeby i poglad na swiat motoryzacyjny/podrozowania rodzinnego.
Alfa 159 ma niestety malo miejsca z tylu. Na tyle, ze 2-letnie dziecko w foteliku funduje mi malo przyjemny masaz (obok 'siedzi' mlodsza siostra w nosidelku w pietym w baze - w tym przypadku mam jeszcze mniej miejsca kiedy baza jest za mna.
60l roznicy ? Alfa 159 SW ma 445l vs. Insignia kombi 560l (wazniejsze sa wymiary fizyczne), Superb, z ktorego zrezygnowalem 660l.
To, że AR nie wypuściła Giulii w SW to IMO strzał w stopę. Nie każdy musi być fanem SUVa, wg mnie Stelvio jest po prostu nieproporcjonalne, a co za tym idzie brzydkie (jak 95% SUVów na rynku). Ja rozumiem, że ze względów wizerunkowych Maserati nie robi kombiaka, ale Alfa? No nie przesadzajmy...
A nowa Insignia może się podobać. Bardzo chłopaki poszli do przodu w Oplu![]()
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ja zamieniłem na Forda Fiestę 1.0 Ecoboost i niestety żałuję :-( żona tylko się cieszy...
To ze ar nie robi kombiaka to znaczy ze mierzy blizej maseratti niz vw. Zreszta nawet vw czy audi nie robi kombi w swoich topowych modelach.
No tylko topowe modele konkurencji to segment F, a nie segment DW tym, ze Giuli nie ma w kombi nie doszukujcie się ideologi o sportowośći marki, a raczej kwestii finansowych i opłacalności wypuszczenia kombi na rynek ;]
Nie każdy musi sobie do zakupu auta dodawać jakąś ideologie o wyjątkowości marki. Dla niektórych wystarczy, że auto będzie w 100% spełniać ich oczekiwania i niezależnie od marki będą z niego zadowoleni. Bo co z tego, że namówicie kogoś na AR jak auto nie spełni jego założeń i będzie z niego nie do końca zadowolony? Jak tak miałem z Brerą, którą kupiłem dla sentymentu do marki i mega wyglądu. Nie było to złe auto ale w głębi tak naprawdę mnie rozczarowywała bo za wiele obiecywała wyglądem i marką. Tak samo może być z każdym innym autem dlatego longmenpl nie słuchaj ludzi z klapkami na oczach tylko wybierz to co według Ciebie jest najlepsze bo to Ty będziesz tym autem jeździł i za nie płacisz.
P.S. Dlaczego zrezygnowali ze sprzedaży Suberba 2.0 280KM 4x4? Nie sprzedawał się? Imo to idealne auto dla rodziny i silnik mocno podatny na modyfikacje. Samym softem zrobisz z tego kombiaka ponad 350KM
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 04-05-2018 o 11:01