Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Maska w Giuli

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał Kuba_RS Zobacz post
    Był jeszcze upgrade softu radia i przesmarowanie kolumny kierowniczej bo zaczęła strasznie piszczeć (3500km).

Wszystko wczoraj zrobione w Carserwisie, apropos maski to podobno po prostu wyregulowali odboje.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
    Czy to piszczenie na kierownicy miałeś chwilowe tylko, tak po przekręceniu o 45 stopni? Czy dłużej? Bo ja zauważyłem takie krótkie piski właśnie na konkretnej pozycji po przekręceniu (i lewo i prawo).
    Z tym że ja właśnie mam auto w Carserwisie więc nie wiem czy jakoś ich tam nie podpytać jeszcze o to, bo w sumie nie zgłosiłem tego na początku (pojechałem z tymi trzema tematami jak wyżej, m.in. maska).

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Kuba_RS
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce 280KM

Domyślnie

U mnie to był konkretny pisk przy mocniejszym obracaniu kiera - ewidentnie jakby coś o coś po prostu obcieralo.

Możesz ich podpytać - straszyli też że już 2 kolumny kierownicze wymieniali a w kliku przypadkach jakaś tam przelotkę na kolumnie.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

A to u mnie też tak popiskuje przy manewrowaniu, taki cichy cienki pisk jak nadepnięta mysz. To jest zdaje się jakiś problem na przejściu drążka przez ścianę grodziową, jakaś gumka czy cuś. Ale samo w sobie niewarte umawiania się do serwisu, więc jak się coś nazbiera to hurtem załatwię.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

U mnie było tarcie przy kręceniu kierownicą. Jakby platik o platik. Nie było to uciążliwe i nawet nie zgłaszałem sami poprawili przy okazji naprawy radia. To podobno znany problem.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    A to u mnie też tak popiskuje przy manewrowaniu, taki cichy cienki pisk jak nadepnięta mysz. To jest zdaje się jakiś problem na przejściu drążka przez ścianę grodziową, jakaś gumka czy cuś. Ale samo w sobie niewarte umawiania się do serwisu, więc jak się coś nazbiera to hurtem załatwię.
    Nie wiem czy to to samo co miałem ja, ale te moje piski ustały po smarowaniu jakie mi zrobili w serwisie

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Ok to przyjrzałem się tej masce i jeszcze pytałem pasażerów i u mnie to "odpadanie" nie występuje. Przy każdej prędkości. Nawet 220km/h

Przy zamykaniu tylko trzeba spojrzeć czy prawy zamek załapał i ewentualnie lekko docisnąć.
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Ok to przyjrzałem się tej masce i jeszcze pytałem pasażerów i u mnie to "odpadanie" nie występuje. Przy każdej prędkości. Nawet 220km/h

Przy zamykaniu tylko trzeba spojrzeć czy prawy zamek załapał i ewentualnie lekko docisnąć.
    Hmm..trochę słabo jak trzeba przy zamykaniu jeszcze na coś zwracać uwagę. U mnie niby poprawili odboje, no ale nie miałem szansy sprawdzić jeszcze jak się zachowuje przy 220...

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Hmm..trochę słabo jak trzeba przy zamykaniu jeszcze na coś zwracać uwagę. U mnie niby poprawili odboje, no ale nie miałem szansy sprawdzić jeszcze jak się zachowuje przy 220...
    To sporadycznie się zdarza ale jak się dobrze trzepnie to załapie za pierwszym razem

Co do tych 220 to niesamowite jak ten samochód się prowadzi. Nie wiadomo kiedy jest 180 200 itd. Nawet nie jest jakoś specjalnie głośno. Informowałem pasażerów, że jedziemy 220 Myśleli że 160 170.
    Alfa 159 dobrze się prowadziła przy dużych prędkościach ale Giulia rozkłada ją na łopatki stabilnością i taką lekkością. Jeszcze obroty są znośne przez 8 biegów. REWELACJA Nie było wstydu przy Audi S3. Dzielnie siedziała na dupie a audi miało przynajmniej 20KM więcej a ja z bagażem i pasażerami

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Ja tak miałem na początku, że trzeba było trzepnąć maską albo poprawić (docisnąć po stronie kierowcy) a i tak nie łapało dobrze albo potem nie chciała się maska otworzyć. Po poprawkach serwisu nie ma problemu z zamykaniem ani z otwieraniem ani też nie zauważyłem falowania maski, które wcześniej występowało.

Tak więc obie rzeczy to nie jest kwestia "ten typ tak ma" tylko to się da i należy poprawić.
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była