Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Temat: Alfa Romeo 8C Spider

cin_ek
    Gość

Domyślnie

ale może być tak że "ludzie z listy" nie będą chcieli kupić auta, to te pozostałe trafią do normalnego obiegu

obserwator737
    Gość

Domyślnie

8C Competizione jakoś nie trafiło do normalnego obiegu i nie sądzę żeby z 8C Spider było inaczej

ludzie z listy nie popełnią takiego faux pas - kupią jako kolejny do kolekcji albo żeby zarobić 50kEUR na odsprzedaży ...w USA zapytań o możliwość zakupu było kilka razy więcej niż aut które mają tam trafić

jak się bardzo upierasz to mogę poprosić kolegę redaktora z TVN Turbo o kontakt z niemieckim biurem prasowym i dokładne sprawdzenie możliwości zakupu

cin_ek
    Gość

Domyślnie

wiadomo że nie kupię ale tak z ciekawości możesz podpytać zobaczymy jak to wygląda i ile rzeczywiście sprzedano. Na Alfablog.nl jet info że na koniec lipca:
    15 trafiło do Holandii
    100 do Niemiec
    75 do Włoch
    50 do Wielkiej Brytanii
    35 do USA

obserwator737
    Gość

Domyślnie

to dane o podziale puli EU , jeszcze Japonia i USA zostały

żadne auto nie zostało dostarczone klientowi póki co - mogło zostać co jedynie zaproponowane

cin_ek
    Gość

Domyślnie

usa podałem 35 szt. i wiadomo że są to pewnie sztuki póki co zaklepane i opłacone, w Holandii kolejne 5 zostało wstępnie opłacone

obserwator737
    Gość

Domyślnie

i pewnie setka JPN ...a gdzie Dubai i okolice ??

USA przeoczyłem

---------- Post dodany o godzinie 22:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:03 ----------

możemy sobie zapełniać kolejne strony postami - wg mnie 8C Spider nie trafi do normalnej sprzedaży , wg Ciebie trafi...

to naprawdę nie jest zwykły samochód...

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    i pewnie setka JPN ...a gdzie Dubai i okolice ??

USA przeoczyłem

---------- Post dodany o godzinie 22:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:03 ----------

możemy sobie zapełniać kolejne strony postami - wg mnie 8C Spider nie trafi do normalnej sprzedaży , wg Ciebie trafi...

to naprawdę nie jest zwykły samochód...
    i Rosje
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

cin_ek
    Gość

Domyślnie

nie mówię że na 100 % trafi ale póki co mamy kryzys i być może jeżeli elity nie będą zainteresowane kupnem, Alfa zdecyduje się je sprzedać na wolnym rynku aby osiągnąć te 500 szt.

Nie można też zapominać o Australii i Nowej Zelandii to też ważny rynek dla Alfy

obserwator737
    Gość

Domyślnie

kryzys raczej nie dotyka potencjalnych nabywców 8C ...a nawet jeśli to 200kEUR to drobna dla nich kwota

8C to produkt marketingowy a nie handlowy - to tak na marginesie...

bobryt - w Moskwie status marki AR jest zerowy , dopiero od niedawna jest tam salon tej marki

---------- Post dodany o godzinie 07:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 06:38 ----------

sorry... sold out

.
    Ostatnio edytowane przez obserwator737 ; 17-08-2009 o 08:18

Alfista92
    Gość

Domyślnie

No, właśnie od dłuższego czasu mam styczność z bardzo zamożnymi ludzmi (może jeszcze nie kategoria 8c) I oni śmieją się z kryzysu. Praktycznie ich zarobki nie zmieniły się w żadnym stopniu.
    Tak na marginesie zacytuję tekst z polskiego Top Gear'a
    ,,Kryzys jest także wtedy, gdy miliarder z dnia na dzień staje się milionerem''