ale może być tak że "ludzie z listy" nie będą chcieli kupić auta, to te pozostałe trafią do normalnego obiegu
ale może być tak że "ludzie z listy" nie będą chcieli kupić auta, to te pozostałe trafią do normalnego obiegu
8C Competizione jakoś nie trafiło do normalnego obiegu i nie sądzę żeby z 8C Spider było inaczej
ludzie z listy nie popełnią takiego faux pas - kupią jako kolejny do kolekcji albo żeby zarobić 50kEUR na odsprzedaży ...w USA zapytań o możliwość zakupu było kilka razy więcej niż aut które mają tam trafić
jak się bardzo upierasz to mogę poprosić kolegę redaktora z TVN Turbo o kontakt z niemieckim biurem prasowym i dokładne sprawdzenie możliwości zakupu
wiadomo że nie kupię ale tak z ciekawości możesz podpytać zobaczymy jak to wygląda i ile rzeczywiście sprzedano. Na Alfablog.nl jet info że na koniec lipca:
15 trafiło do Holandii
100 do Niemiec
75 do Włoch
50 do Wielkiej Brytanii
35 do USA
to dane o podziale puli EU , jeszcze Japonia i USA zostały
żadne auto nie zostało dostarczone klientowi póki co - mogło zostać co jedynie zaproponowane
usa podałem 35 szt. i wiadomo że są to pewnie sztuki póki co zaklepane i opłacone, w Holandii kolejne 5 zostało wstępnie opłacone
i pewnie setka JPN ...a gdzie Dubai i okolice ??
USA przeoczyłem
---------- Post dodany o godzinie 22:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:03 ----------
możemy sobie zapełniać kolejne strony postami - wg mnie 8C Spider nie trafi do normalnej sprzedaży , wg Ciebie trafi...
to naprawdę nie jest zwykły samochód...
nie mówię że na 100 % trafi ale póki co mamy kryzys i być może jeżeli elity nie będą zainteresowane kupnem, Alfa zdecyduje się je sprzedać na wolnym rynku aby osiągnąć te 500 szt.
Nie można też zapominać o Australii i Nowej Zelandii to też ważny rynek dla Alfy
kryzys raczej nie dotyka potencjalnych nabywców 8C ...a nawet jeśli to 200kEUR to drobna dla nich kwota
8C to produkt marketingowy a nie handlowy - to tak na marginesie...
bobryt - w Moskwie status marki AR jest zerowy , dopiero od niedawna jest tam salon tej marki
---------- Post dodany o godzinie 07:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 06:38 ----------
sorry... sold out
.
Ostatnio edytowane przez obserwator737 ; 17-08-2009 o 08:18
No, właśnie od dłuższego czasu mam styczność z bardzo zamożnymi ludzmi (może jeszcze nie kategoria 8c) I oni śmieją się z kryzysu. Praktycznie ich zarobki nie zmieniły się w żadnym stopniu.
Tak na marginesie zacytuję tekst z polskiego Top Gear'a
,,Kryzys jest także wtedy, gdy miliarder z dnia na dzień staje się milionerem''