Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Ta marka padnie..
Mito i Giulietta muszą na wczoraj mieć następców.
8-10 lat produkcji w tego samego w tych segmentach to dramat.. i nie, liftingi nic nie pomoga..
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajnie zapowiadają się nowe modele Liczby pokroju 600 i 700 koni brzmią kozacko. Gdyby jeszcze pokazali chociaż 1 prototyp na żywo to było idealnie.
Swoją drogą, FCA po odłączeniu Ferrari chyba w końcu zorientowało się, że markę ze sportowym duchem i w końcu pozwalają Alfie rozwinąć skrzydła (inwestując trochę kasy i wypuszczając modele o świetnych osiągach). Ciekawe, czy wcześniejsza polityka wynikała z obaw przed kanibalizacją własnego rynku?
MiTo kończy swój żywot i nie będzie miało następcy, ale według planu oprócz wspomnianych samochodów ma być nowa Giulietta, jakiś SUV segmentu C i nawet SUV segmentu E. Więcej info jest na 39 stronie prezentacji.
Ostatnio edytowane przez GexN ; 01-06-2018 o 13:32
Nowa Giulietta jest uwzględniona w tym czeteroletnim planie. Z segmentu B, czyli Mito, rezygnują. Zostawiają to pewnie dla Fiata. Do tego mały SUV, duży SUV i przedłużona Giulia i Stelvio. Zobaczymy co z tego będzie.
Tu nie ma co patrzeć na inne marki. Tylko zamiast inwestować w drogi samochody sportowe trzeba rozwijać segmenty które najbardziej się sprzedają/wynajmują.
I na pewno nie sa to samochody o wartości 200tys zl/50tys e plus.
Ludzie sa coraz bardziej świadomi, aktualny eko trend i brak miejsc parkingowych zmusza ludzi do korzystania z komunikacji miejskiej lub zakupu samochodów klasy A i B.
Druga sprawa zajrzyjcie w sukcesy francuskich marek z ostatnich lat..
Nie trzeba samochodów iście sportowych, żeby na prawdę zacząć sprzedawać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Segment A i B nadal będą dostępne w marce Fiata. Alfa Romeo ma być segmentem premium i będzie zaczynał się od segmentu C. Dla mnie takie zagranie ma sens - małe auta pod marką z segmentu niższego, tańsze, a większe już jako segment premium.