Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 253

Temat: Moja przygoda z SuperAlfa.pl

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał barteczko Zobacz post
    Widze, ze zginelo kilka sierpniowych postow z tego tematu. Ciekawa rzecza jest fakt, ze posty autora zostaly skasowane mniej wiecej w tym samym czasie gdy na SA pojawily sie 2 alfy gt i jedna byla od razu zarezerwowana... . Moze to tylko zbieg okolicznosci..
    Witam Nie, nie jest to zbieg okoliczności. Rezerwacja znikła, samochód stoi pod domem.

Zacznę może od edycji moich postów. Właściciel SuperAlfy.pl je czytał, tak jak czyta nasze forum. Nie ma w tym nic dziwnego. Prawdziwy powód, dla którego GT z pierwszego postu, mimo mojej rezerwacji, nie trafiła do moich rąk poznałem podczas naszego kolejnego spotkania. Nie było to cofanie. Poza tym nie wycofuje się z tego, że uważam, że miałem ogromne podstawy do tego, by czuć się rozczarowanym, źle potraktowanym. Z drugiej strony, obiektywnie mówiąc, trochę przesadziłem też z całym opisem tej sytuacji. Być może dlatego, że w pewnym momencie straciłem już wszelkie nadzieje na znalezienie porządnej GT. Na rynku, na tamtą chwilę , nie było ani jednej czarnej niebitej Na kogo więc miałem liczyć jeśli nie na superalfę? Stąd moje oburzenie. Z tematu usunąłem wątki mogące być potraktowane jako obraźliwe, uszczypliwe, pisane pod wpływem zbędnych emocji. Młody jestem, zdarza się.

Przejdźmy dalej, bo z mojej strony winien jestem sprostowanie. Niestety wskutek bana nie miałem jak tego opisać. Po całej tej sytuacji ponowny telefon od Pana Roberta, że ma kolejną GT, wyposażenie to samo + navi. No nie ukrywam, że byłem tym bardzo zaskoczony i że miałem bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony zostałem źle potraktowany, z drugiej pojawiła się cicha nadzieja, że może akurat uda się trafić na dobry egzemplarz. Po zastanowieniu stwierdziłem, że w sumie dlaczego miałbym nie spróbować, nie interesuje mnie przecież od kogo kupuje samochód, byle był dobry. Pan Robert na siedzeniu pasażera przecież siedział nie będzie, w wyposażeniu też nie widziałem by był

Oczekiwanie na samochód trwało kilkanaście dni. W końcu doszło do oględzin. Tym razem była to zupełnie inna bajka. Potraktowani zostaliśmy tak jak powinno to wyglądać- miło, uprzejmie, rzeczowo, konkretnie, bez pośpiechu. O cenie nie piszę, bo ta została ustalona sms-owo, więc opcję targowania mieliśmy już za sobą. Rodzice coś tam próbowali jeszcze uszczknąć, ale to już kwestia charakteru Coś tam w każdym razie się udało.

Samochód był zgodny z opisem, bez najmniejszej niespodzianki. Wymieniono rozrząd, płyny, opony, klocki, tarcze, przegub, porobiono zawieszenie. Wszystko super.

Tym razem odjechałem jako klient zadowolony. O stanie samochodu napiszę za miesiąc, bo wiadomo, że teraz nie ma za bardzo do tego podstaw. Na chwilę obecną super. Sam samochód niedługo znajdzie się w dziale "Nasze Belle". Szkoda, że to wszystko odbyło się tak miło dopiero za drugim razem. Przyznam jednak, że rekompensata ze strony Pana Roberta jest o wiele lepsza niż się spodziewałem. Za praktycznie te same pieniądze dostałem o wiele lepszy samochód.

Z grona klientów niezadowolonych przechodzę do grona tych zadowolonych.
    Ostatnio edytowane przez Paweł24 ; 17-08-2009 o 11:51

krzys
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Dziekuje za ten wątek...
    Otworzył mi trochę szerzej oczy szeroko zamknięte..
    Szukam swojej pierwszej Alfy... Wirusa złapałem wiele lat temu, ale wciąż wydatki i wydatki.. Dopiero teraz, nieco "odkuty" mam szansę. Wiedząc, że nie jest łatwo postanowiłem pogrzebać po forach i poznać doświadczenia innych poszukiwaczy. Cholera, jest gorzej niż myślałem z kupnem Bella Machiny w Polsce..
    Chciałbym znaleźć coś do 40 tys... 166 (najchętniej) lub 159...
    Heh, wygląda na to iż te parę lat było tylko wstępem..

Pozdrawiam Was

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Paweł24 cieszę sie że wreszcie ją znalazłeś i to przy pomocy SA co jednak dobrze świadczy o tej firmie , że zatrzymali kontakt z Tobą i wyszukali rodzynek ,który cię usatysfakcjonował .Szerokiej drogi i czekamy na fotki
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    Z grona klientów niezadowolonych przechodzę do grona tych zadowolonych.
    bardzo się cieszę że cała historia zakończyła się HAPPY END-em!

uważnie śledziłem ten temat i proszę miła niespodzianka.okazuje się,że jednak są na tym łez padole porządni ludzie którym mamona oczu nie zaślepiła.

czekam jak pozostali na zdjęcia twojej GT!

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

he he to Ci dopiero zwrot w akcji miło czytać że ktoś w porę się zreflektował i naprawił swój błąd . Duży plus dla SA

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

obserwator737
    Gość

Domyślnie

błąd może popełnić każdy - zawsze powtarzam że handel samochodami używanymi to nie jest taka prosta sprawa - panowie z superalfa wyszli z tej historii z tarczą - zapewne dołożyli wszelkich starań aby klient był zadowolony - dla mnie happy end i + dla nich
    Ostatnio edytowane przez obserwator737 ; 18-08-2009 o 12:47

adasco
    Gość

Domyślnie

To dobrze, ze wszystko się dobrze skończyło

(post przywracam z powodu szantażowania mnie banem przez moderatora)
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 20-08-2009 o 22:06

obserwator737
    Gość

Domyślnie

tego nie wiemy , może po prostu zależało im na kliencie ?

na marginesie - znam przypadek gdy firma handlująca włoskimi autami (nie SuperAlfa) sprowadziła samochód ale zwróciła go nieuczciwemu sprzedawcu za zachodnią granicą po weryfikacji stanu - pomimo iż samochód był wstępnie zarezerwowany na podstawie zdjęć firmie nie zależało na szybkim trafieniu $$$

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Ja natomiast byłem świadkiem przypadku kiedy auto kupione w Superalfa po miesiącu użytkowania odmówiło posłuszeństwa nowemu właścicielowi.
    Szef Superalfy zwrócił tego samego dnia pieniądze za profesjonalną naprawę usterki w ASO w Wa-wie. Defekt powstał podczas wymiany rozrządu w częstochowskim ASO, które robi dla SA przeglądy przedsprzedażne.
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

plancior
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    panowie z superalfa wyszli z tej historii na tarczy
    Chyba z tarczą

Dobrze poczytać takie komentarze o tej firmie. Bardzo rzadko się zdarza aby firma handlująca używanymi samochodami tak pomagała ew kupcowi. Widzę, że kolejna AR będzie z ich stajni. Szkoda, że wcześniej nie znałem firmy.