Strona 37 z 370 PierwszyPierwszy ... 27282930313233343536373839404142434445464787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 3691

Temat: Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

U mnie na żółtej skórze było widać różnice w kolorze na fotelach już po miesiącu. No ale często jeżdżę w jeansach niebieskich i mimo impregnacji skóry jeszcze na przeglądzie zerowym teraz mam niebieski fotel

Tu w sumie nie usterka ale niedogodność skóry. Gorzej mają jeszcze ci z białą (lub już niebieską )
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Świeżak Avatar k3ss
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    były: 156, 147, 159x2, jest: GIULIA 2.2 AT8

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    U mnie na żółtej skórze było widać różnice w kolorze na fotelach już po miesiącu. No ale często jeżdżę w jeansach niebieskich i mimo impregnacji skóry jeszcze na przeglądzie zerowym teraz mam niebieski fotel

Tu w sumie nie usterka ale niedogodność skóry. Gorzej mają jeszcze ci z białą (lub już niebieską )

żółta? w sensie brązowa ?

u mnie to samo, też łapie kolor jeansow... ale przecieram co jakis czas na wilgotno lub ściereczką do skóry i jest w miarę.. - schodzi

natomiast martwi mnie to przetarcie, o którym pisze gal001..
    ja z kolei zauważyłem, że pas dość mocno trze o boczek fotela ..

co do tego czy eko czy naturalna - sam nie wiem, w jednych miejscach piszą, że naturalna - w specyfikacji mam naturalną, w innych piszą że eco - sam nie wiem...

a z kolei myśląc czy to usterka czy niedogodność skóry - sam nie wiem - jeździłem trochę F10tką z kremową skórą i tam nie łapała koloru (chociaż się mocniej przecierała)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    giulia 2.0

Domyślnie

Faktycznie nie pomyślałem. To może być pas. W każdym razie ja mówię o zerwaniu wierzchniej warstwy nie tylko kolorze. Słabe bardzo. Wstawiłbym foto ale chyba nie mogę.

Użytkownik Świeżak Avatar k3ss
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    były: 156, 147, 159x2, jest: GIULIA 2.2 AT8

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Pas AR.jpg
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	72.5 KB
ID:	246442

Niestety ewidentnie obciera, a że jest twarde to niestety przeciera..

nieprzemyślane

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

W ogóle całe to miejsce na pas jest źle zrobione Już pisałem że zawsze się plącze i jeszcze ten fotel odjeżdża i dodaje komplikacji. Dział odpowiedzialny za fotele bym nabijał na pal

Jeszcze kołyski nie ma Tylko w Luxury ale w luxury nie trzymają na boki.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Świeżak
    Auto
    fiat linea 1,4 T-jet, Alfa Romeo Giulietta Sprint

Domyślnie

Może wtrącę parę groszy ,dzisiaj oglądałem w Ganinex Gliwice Stelvio z czarną skórą i niestety boczek fotela kierowcy był w fatalnym stanie a przecież to
    był nowy samochód.
    Na pytanie do sprzedawcy czemu fotel jest tak zniszczony odpowiedział że to skóra techniczna ,nie wiem co miał na myśli.
    Widok tego fotela mnie załamał ,bo jak te fotele będą wyglądać po roku eksplantacji w mieście.
    Stała też Giulia Veloce z jasnym wnętrzem i powiem szczerze utrzymanie w czystości skóry to będzie wyzwanie.
    Wolał bym fotele z al-kantary takie jakie mam w Giuliecie w wyposażeniu veloce .
    Oba samochody mi się podobają ale środek w porównaniu do Giuletty i użyte materiały podobne a jeśli chodzi o skórę to chyba jakieś nie porozumienie.
    Może po zakupie należało by fotele zakonserwować i dbać o nie .
    Pytanie czy użyte materiały są adekwatne do żądanej ceny 250tys.

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Skóra techniczna, czyli skaj, czyli ekoskóra, czyli ze skórą to nie ma nic wspólnego. Takiego materiału nie masz w Alfie za 250 tysięcy tylko w takiej za połowę tej ceny (najniższe wersje typu Business).
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał anAlfaBeta Zobacz post
    Skóra techniczna, czyli skaj, czyli ekoskóra, czyli ze skórą to nie ma nic wspólnego. Takiego materiału nie masz w Alfie za 250 tysięcy tylko w takiej za połowę tej ceny (najniższe wersje typu Business).
    Może nie za 250 tys. ale też nie w tych za połowę tej ceny, bo wersje Business mają tapicerkę w całości materiałową. Ta ekoskóra jest w wersjach Super, które można swobodnie skonfigurować na 200+ tys. A czy ktoś to kupi w takiej konfiguracji i za taką cenę, to już trzeba zapytać tego dealera, który to zamawiał, bo takie konfiguracje na otomoto też już widziałem
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 05-06-2018 o 20:51
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

W tej za 250 tys. też chyba nie masz prawdziwej skóry, a przynajmniej takiej jak my to rozumiemy. Jak zakupiłem 159 miała uszkodzony fotel kierowcy (jakby zamkiem w dżinsach). A że mam znajomego, który zajmuje się renowacją klasyków w zakresie tapicerki zgłosiłem się do niego. I on mnie uświadomił, że w dzisiejszych autach tej klasy nie istnieje prawdziwa skóra tylko jej namiastka w postaci produktu z (jak on to nazwał) mielonej skóry. I jedynie ten kawałek, który mi wstawił będzie prawdziwą skórą (akurat robił fotele do Bentleya i kolor pasował). Dla porządku podam, że moja 159 była w wersji HIGH, dostępnej we Włoszech, wg specyfikacji miała fotele skórzane. Tak więc, jak w każdej dzisiejszej dziedzinie życia oszczędności i tzw. ekologia. Coraz mniej skóry w skórze, coraz mniej auta w aucie.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    W tej za 250 tys. też chyba nie masz prawdziwej skóry, a przynajmniej takiej jak my to rozumiemy. Jak zakupiłem 159 miała uszkodzony fotel kierowcy (jakby zamkiem w dżinsach). A że mam znajomego, który zajmuje się renowacją klasyków w zakresie tapicerki zgłosiłem się do niego. I on mnie uświadomił, że w dzisiejszych autach tej klasy nie istnieje prawdziwa skóra tylko jej namiastka w postaci produktu z (jak on to nazwał) mielonej skóry. I jedynie ten kawałek, który mi wstawił będzie prawdziwą skórą (akurat robił fotele do Bentleya i kolor pasował). Dla porządku podam, że moja 159 była w wersji HIGH, dostępnej we Włoszech, wg specyfikacji miała fotele skórzane. Tak więc, jak w każdej dzisiejszej dziedzinie życia oszczędności i tzw. ekologia. Coraz mniej skóry w skórze, coraz mniej auta w aucie.
    Coś w tym jest o czym piszesz. Jak pojawiły się pierwsze katalogi Giulii, to byłem na 100% przekonany, że moja kolejna Alfa będzie miała beżową skórę z pakietu Lux, bo moja dotychczasowa 159-ka ma beżowy Alfatex, który bardzo sobie chwalę. Czar prysł, gdy otworzyłem w salonie drzwi od Giulii z beżową skórą. O ile jakość tej skóry będzie można ocenić dopiero po kilku latach, to plastiki na fotelach i boczkach drzwi od razu wprowadziły mnie w konsternację. Miałem podobne odczucia, jak kolega wcześniej: takie plastiki w aucie za 220 tys.? Przecież to aż bije po oczach! A wystarczyło zostawić to, co było już dobrego i chwalonego przez wielu w 159-ce.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)