Witam!
Wiem, że ten temat był pewnie maglowany już setki tysięcy razy ale nie znalazłem nigdzie konkretnej odpowiedzi, nawet mechanicy mówią różnie...
Problem mam taki: potrzebuje kupić komplet świec do TS'a 2.0 16v do wsadzenia podczas wymiany serca w mojej belli. Wszystko byłoby ok, gdyby nie cena platynek z przesyłką 550zł... Gość ze sklepu, w którym zaopatruje się mój mechanik mówi, że w ogóle nie sprzedaje platynek tylko oryginały Denso/Magneti M. za 170zł i wszystkie 2.0 ts'y nie miały reklamacjo...
A więc moje pytanie jest skierowane do użytkowników innych świec niż platynki: czy odczuwacie jakąś różnicę w pracy silnika?
Bo jeżeli to tylko żywotność, to na razie nie stać mnie na platynki bo i tak mam dużo wydatków podczas przedkładki silnika i na reszcie nie chcę oszczędzać. Ale jeżeli kupie teraz komplet Brisk lub Denso czy NGK (nie platynowe) i one będą działać do powiedzmy grudnia, to wtedy odkuję się z kasą i kupię platynki oraz nowe przewody NGK i będzie cacy...
Poratujcie, bo jak tak zliczam koszty wymiany silnika to zaczęło się na 3500 z hakiem a teraz jest już 4500zł i nie wiadomo co jeszcze...
Pozdrawiam i dzięki za odpoiwiedź,
GrzesiuŻar