Powiedzcie mi czy w chlodnicy jest jakis korek spustowy bo szukalem i nic, czy trzeba wezyk sciagac.Kolejne pytanko ile wchodzi plynu do ukladu chlodzenia chodzi mi konkretnie o alfe 166 3,0 v6 rok 99.
Powiedzcie mi czy w chlodnicy jest jakis korek spustowy bo szukalem i nic, czy trzeba wezyk sciagac.Kolejne pytanko ile wchodzi plynu do ukladu chlodzenia chodzi mi konkretnie o alfe 166 3,0 v6 rok 99.
Wydaje mi sie że trzeba przez dolny wąż od chłodnicy spuścić, a odnoścnie pojemności układu to około 11-12 litrów jeśli wczesniej uda ci sie spuscic cały, ja jak u siebie zmieniałem pompe wody to weszło 7 litrów.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
ostatnio zmienialem w mojej beli i w prawym rogu na dole chlodnicy jest korek trzeba go przekrecic i wyciagnac mozesz go zobaczyc od spodu samochodu nie trzeba kanalu![]()
dzieki panowie co prawda w chlodnicy u mnie nie znalazlem korka ale odkrecilem co trzeba i zeszlo. Plynu chlodzacego wlazlo 7 litrów co prawda z bloku nie zeszlo ale wynik mnie usatysfakcionowal i jeszcze raz dzieki za pomoc.