Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Maniak resoraków Avatar domin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał twar Zobacz post
    Witam.

Witam.
    Dotychczas obejrzalem 3 recenzje ar giulietta i w kazdej z nich recenzent wspominal o tandetnych plastikach a ja mam taka nature ze jak juz cos mi wpadnie do glowy to nie latwo stamtad wychodzi. I stad pytainie do uzytkownikow. Czy naprawde jest tak zle?
    https://www.youtube.com/watch?v=0jUUu8Gb-1M
    https://www.youtube.com/watch?v=_88fOCBozKM
    a trzeciego to juz nie pamietam

I jeszcze dwa pytanka.
    Przejrzalem ten temat ktos wspomnial o module MA (multiair?) i jego naprawie znaczy sie ze to jakis powszechny problem?
    I ostatnie na ktore jak zawsze nie ma precyzyjnej odpowiedzi, tzn ile powinna kosztowac giulietta z silnikiem benzynowym 1.4 150km lub 170km z lat 2011-2012 tzn aby wyeliminowac ogladanie zbyt tanich samochodow ktore juz 10 kupujacych obejrzalo i nikt nie chcial.
    Plastiki w drzwiach te do zamykania drzwi to faktycznie trzeszczacy dramat (przedlift) ma, wkalkuluj w koszty auta ~3-3500 z robocizna ja kupiłem za 2500 swojego z ASO ale nie w Wawie tylko z wysyłką. Nie mniej kupiłbym to auto jeszcze raz

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    brak

Domyślnie

koledzy proszę o pomoc,
    od jakiegoś czasu szukam zadbanej Giulietty
    jestem poważnie zainteresowany następującym egzemplarzem na otomoto ID: 6032227217 (mam za mało postów i nie mogę dodać linku - proszę go wkleić w googla)
    z tego co sam sprawdziłem to samochód bardzo dobrze utrzymany, jedynym problemem jest "brak kopa" porównując z innymi 170KM nawet tymi z TCT.
    Czy widać na zdjęciach coś niepokojącego?
    Pozdrawiam

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze Seat Cordoba ;)

Domyślnie

dzień dobry

spodobała mi się jedna Giulietta, której nr VIN to ZAR94000007108429. Widzę, że tutaj można uzyskać więcej informacji o samochodzie, więc będę bardzo wdzięczny za jakieś dane wykraczające poza historiapojazdu gov

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    KOL
    Auto
    Clio

Domyślnie

Tak z ciekawosci, jakies opinie o tym egzemplarzu? Cos oczywistego? https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6AKZee.html
    Ps jak widze napis auto z gwarancja to mi sie zarowka zapala nad glowa

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał twar Zobacz post
    Tak z ciekawosci, jakies opinie o tym egzemplarzu? Cos oczywistego? https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6AKZee.html
    Ps jak widze napis auto z gwarancja to mi sie zarowka zapala nad glowa
    A ja tak mam jak widzę "full opcja" Szczególnie, że to żadna full opcja, tylko zwykła częściowa opcja. Nie ma np. dachu panoramicznego (zwanego też po handlarskiemu, z niemiecka, "panoramadach") czy też nawigacji, elektrycznej regulacji foteli, albo powiększonych zacisków. Nie ma także xenonów, albo automatycznych wycieraczek. Razem z tymi felami 16" to nawet można powiedzieć "bieda opcja", bo z tyłu na 99% są korbki do szyb (po handlarskiemu - korbotronik)

Niepokoi też brak napisu na klapie (oczywiście, ktoś mógł go sobie zdjąć, ale serio niemiecki emeryt by to robił?).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darro
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 1.75 TBI TI 2011 & GIULIETTA 2.0 JTDM-2 2010

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    A ja tak mam jak widzę "full opcja" Szczególnie, że to żadna full opcja, tylko zwykła częściowa opcja. Nie ma np. dachu panoramicznego (zwanego też po handlarskiemu, z niemiecka, "panoramadach") czy też nawigacji, elektrycznej regulacji foteli, albo powiększonych zacisków. Nie ma także xenonów, albo automatycznych wycieraczek. Razem z tymi felami 16" to nawet można powiedzieć "bieda opcja", bo z tyłu na 99% są korbki do szyb (po handlarskiemu - korbotronik)

Niepokoi też brak napisu na klapie (oczywiście, ktoś mógł go sobie zdjąć, ale serio niemiecki emeryt by to robił?).
    Tak jak napisałeś + chociażby pakietu SPORT - aluminiowe nakładki na pedały + kierownica + mieszek zmiany biegów obszyte czerwoną nitką

Użytkownik Świeżak Avatar BartekDrobniak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB LPG

Domyślnie

Cytat Napisał Darro Zobacz post
    Tak jak napisałeś + chociażby pakietu SPORT - aluminiowe nakładki na pedały + kierownica + mieszek zmiany biegów obszyte czerwoną nitką
    I na dokładkę pierwszy właściciel, a już w DE dwa różne nr rejestracyjne na dokumentach DEKRA?;>

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    KOL
    Auto
    Clio

Domyślnie

Witam ponownie.
    Moze tym razem takie podstawowe pytanie. Czy te silniki 1.4 multiair o mocach 120,150 i 170 czymś szczególnym się różnią? Jak na przykład osprzęt itp.
    Czy ta jednostka o mocy 120KM jest wystarczająca do tego samochodu biorąc pod uwagę jego masę czy lepiej jednak celować w tej mocniejsze? Pytam w kontekście "normalnego" poruszania się a nie jakichkolwiek szaleństw.
    I na co jeszcze poza modułem multiair (który z tego co zrozumiałem jest odpowiedzialny za sterowanie zaworów) należy zwrócić szczególną uwagę bo może się okazać kosztownym niedopatrzeniem?
    Ostatnio edytowane przez twar ; 29-07-2018 o 18:27 Powód: literowki

Użytkownik Świeżak Avatar Adam100
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Super + bi xenony +pakiet komfort

Domyślnie

120KM nie ma MA i to jest jego główna zaleta.. W porównaniu do 150KM do prędkości 120km/h nie ma różnicy....

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Julka 1.4MA Distinctive/Sport [Nero Etna]

Domyślnie

Cytat Napisał Adam100 Zobacz post
    120KM nie ma MA i to jest jego główna zaleta.. W porównaniu do 150KM do prędkości 120km/h nie ma różnicy....

Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
    Do 120 różnica to dokładnie 2,7 sec.

Parametry obu wersji :

http://www.automobile-catalog.com/pe...b_16v_120.html

http://www.automobile-catalog.com/pe...50_sprint.html

MA pali odrobinę mniej, ale trafi cię wymiana MA i wszelkie oszczędności...