Mam 18
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Na przodzie mi pokazuje 2.3 lub 2.4
(ale na obu kolach identycznie) a jednak swieci alarm
zaczelo sie od niemieckiej autostrady.... jak zaczelo wariowac, myslalem ze faktycznie problem, ale manometr pokazuje po rowno per ośka
a ten dalej krzyczy....
W
U mnie podobnie.
Dzisiaj to w ogóle mi pokazało z przodu 1.9 i to chwilę po wyjeździe z garażu gdzie jest 25C
Zgasł warning na przednim lewym a cały czas pokazuje tyle co na prawym gdzie warning jest. Nie czaję tych czujników.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
ochłodziło się to i ciśnienia spadły.
Czy koledzy mogą mi podpowiedzieć jakie ciśnienie powinienem mieć w oponach w giuli Q? Ostatnio czujniki mi raportują zbyt niskie ciśnienie, warto sprawdzić czy to kwestia jednego czy drugiego...
Alfa... i wszystko jasne
Dzięki, sprawdzę jutro![]()
Alfa... i wszystko jasne
Czy w Giulii jest jakaś tabliczka z zalecanym ciśnieniem w oponach? rano wyjeżdżam na wczasy, więc podjechałem wieczorem na stację benzynową zatankować i dobić ciśnienie w oponach, po zatankowaniu podjechałem pod kompresor i pojawił się problem... Obleciałem cały samochód, otwierałem wszystkie drzwi, klapkę wlewu paliwa, nawet maskę i bagażnik i nigdzie nie ma wklejki, ani tabliczki z ciśnieniami. Sprawdzałem w instrukcji w komputerze auta i też niczego nie znalazłem. Instrukcja papierowa chyba zostawiłem biurze. Mam seryjne opony Pirelli Cinturato P7 225/45 R18 91W Run Flat AR, na pierwszej stronie widzę, że jest tabelka i podane są w niej kolejne wartości:
225/45 R18 2,2 (*) 2,4 (*) 2,7 (*) 3,0 (*)
225/45 R18 2,0 — 2,4 —
Rozumiem, że dla opon Run Flat te wartości są niezmienne? Dla obciążonego samochodu przód 2,7 Bar, tył 3.0 Bar.
O co chodzi z tymi warościami:
225/45 R18 2,0 — 2,4 — ?
Ostatnio edytowane przez Lober ; 09-08-2020 o 23:53