Chodzi o to, że już wszystko podpiąłem. Miałem kompletną wiązke, z wtyczkami itd. Brakowało mi jedynie wtyczki do silniczka, ale pojeździłem dzisiaj po szrotach i znalazłem takie wtyczki z pinami. Wszystko poskładałem, wtyczki przy silniczku polutowałem, jednak zastanawia mnie właśnie teraz czy aby na pewno dobrze... Stąd pytanie o zapalniczkę. Przednia działa, czyli i myślałem że tylna zacznie dopiero działać po uruchomieniu tego panelu z MESie. Do zapalniczki miałem również oryginalną wtyczkę z 6 pinami czyli na obie zapalniczki![]()
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Zapalniczka musi działać
Powiem Ci jeszcze że jeżeli wszystko dobrze podłączyłeś to do czasu włączenia programowej tylnej centrali nie będziesz miał ogrzewania w aucie tylko zimne powietrze niezależnie ile ustawisz
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
To w takim razie chyba coś nie tak mam... Bo jechałem i normalnie leci ciepłe powietrze... W sumie co do zapalniczki to muszę zobaczyć, bo może działa tylko po prostu podświetlenie a raczej żarówka spalona jest.
U mnie tak było że tylko zimne powietrze
A ten silniczek do trzeciej strefy masz odpowiedni bo to nie może być dowolny z nagrzewnic
Nie ma znaczenia czy z angola czy nie. Ogolnie chodzi oto ze aktywator wyglada identycznie jak pozostale ale ma inny adres na magistrali i sterowanie jak.ktos tego nie wie potrafi sie wy...... Aktywowanie czy nie w mes nie ma zadnego wplywu na zapalniecze podswiwtlenie i jej dzialanieWysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
To muszę zobaczyć czy da radę aktywować MESem 3cią strefę. A migał Wam przebieg od razu po podpięciu tego wszystkiego?
U mnie nie
Chociaż u mnie po aktywacji migał zrobiłem proxi a przebieg tak miga nie wiedzieć dlaczego
Po 14 dzisiaj będzie chwila prawdy.. Środkowe kable od silniczka czyli te LIN wpiąłem w środkowe piny w silniczku, więc powinno wszystko działać... Silniczki połączone ze sobą, z ostatniego silniczka kable pociągnięte do sterownika. Zastanawia mnie jedynie, czy dobrze podłączyłem ten ostatni silniczek czyli czy kable wpięte w odpowiedni rząd w silniczku. Ma to znaczenie?