Ludziska proszę Was o pomoc. Zakupiłem takie oto żaróweczki https://allegro.pl/lampki-led-tablic...353173851.html
No i mam problem z demontażem obecnie założonych. Przesuwam lekko w prawo te lampki, podważam z lewej strony ale nie chce mi to wyskoczyć :/
Ktoś by wspomógł poradą jak to zrobić? Słowną lub graficzną![]()
[MENTION=75561]Adam100[/MENTION] i [MENTION=27381]e-essential[/MENTION] dzięki za rade kupna tych lampek, świetnie świecą, aż za mocno![]()
Od razu lepiej autko się prezentuje ^^
Ja mam podklejone czarną taśmą żeby tak nie waliły po oczach![]()
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Ja u siebie mam pojedyncze ledy ale jasność obniżyłem do normalnego poziomu. Uważam że przynajmniej 50% samochodów z nie fabrycznym led do ośw.. tablicy powinni zabrać dowód rejestracyjny za nieprawidłowe (czyt nadmierne) oświetlenie z tyłu. To ma podświetlac tablice a nie cały tylny zderzak i jeszcze drogę za autem. Często aż oczy bolą jak się za takim jedzie
Jak zawsze komuś coś nie pasuje, co za ludzie![]()
Akurat też się zgadzam z tym co pisze tx555. Niektóre fujary na drodze sobie zamontują jakieś niehomologowane badziewia i później świeci po oczach. Ludzie bierze pod uwagę to, że nie jesteście sami na ulicach i to, że Wam się to podoba jest akurat mało ważne. Choćby dzisiaj jechał za mną jakiś artysta w Hondzie z dołożonymi xenonani, czy co on tam miał - lekki zmierzch, a oślepiało jak głupie.
Akurat te, które kolega Dinozaur zamontował i ja z resztą również, posiadają homologację. Oczywiście pojęcie względne czy świecą za mocno czy nie ale zawsze można tak jak ja przykleić paski czarnej taśmy i jest ok.
Swoją drogą w dzień nie rzucają się w oczy a w nocy czy we mgle mogą pomóc.
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Jeśli ma homologację do jazdy po Polskich drogach to ok. Niestety patrząc po tym, co jeździ po naszych drogach, to jesteś raczej w mniejszości osób, które się tym przejmują.
Sam bym nie kupił bez homologacji bo bym się bał, tydzień temu wymieniłem h7 na philips colorvision i również posiadają homologacje.
Poza tym większość nowych aut ma świata ledowe bardzo mocne i jak hamują to mega razi w oczy, a nigdy się tym nie przejmowałem a nawet się cieszyłem, cieszy okno taka mała sprawa, a jak jakieś nowsze Audi włączy kierunek to już w ogóle bajka![]()