Witam,
w najbliższym czasie zamierzam obejrzeć kilka aut.
Może oglądał ktoś z Was te poniżej?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-klima-alu-r18-6-biegow-asr-navi-skora-209km-ID6zAu3t.html
allegro.pl/piekna-alfa-romeo-159-2-4jtdm-200km-skora-17cali-i7188314966.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-czarna-wloszka-krwiste-skory-1-rece-super-stan-ID6zyJ1S.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-oplacona-2-4jtd-xenon-skora-grzane-fotele-parktronik-gwarancja-ID6zzyBn.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-climatr-skora-alu-oplacona-gwarancja-ID6zCy5x.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-ID6zCa8V.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-210km-xenon-klimatronic-tempomat-bose-skora-oplacony-ID6zDZgY.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-210ps-poliftowa-pakiet-ti-szwajcar-faktura-vat-23-ID6zy46H.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtd-200km-ID6zxvnT.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-200km-navi-skora-ksenony-full-serwis-gwarancja-gratis-ID6zszI6.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bardzo-zadbana-alfa-159-2-4-jtd-200km-ID6zE0rj.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-200km-idealna-gwarancja-po-oplatach-ID6zw8HG.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-lift-1-9-jtdm-150km-100-oryginal-super-stan-model-2009-ID6z8Pjm.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-225km-507nm-piekne-skory-super-stan-ID6z0W27.html
Wiem, że tego sporoale może ktoś już coś widział i jest w stanie coś opowiedzieć o tych autach ;-)
Ostatnio edytowane przez finch16 ; 25-02-2018 o 18:44
Krótkie info, które może komuś uratować tyłek. Sprzedawca nic nie pisze o bezwypadkowości więc go nie oceniam. Wiem tylko, że auto wyglądało wcześniej nieciekawie i kosztowało ponad 20k mniej
Alfa Romeo MITO QV 170KM 2011 ZAR95500001172629
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-mito-qv-170-km-66400-km-fotele-sabelt-unikalny-wyglad-ID6zHpTq.html
Cena za jaką jest sprzedawana teraz to 36 900zł i wygląda jak na pierwszych 3 foto. Ostatnie 2 zdjęcia przestawiają jak wyglądała wcześniej. Jak widać dach do wymiany i pogięte słupki. Generalnie chyba każda część blacharska była do roboty, w środku była woda bo trochę postała na zewnątrz i wnętrze mocno zaniedbane z wytartą kierownicą. Dla zainteresowanych mogę przesłać więcej dokładnych fotek jak wyglądała przed podpicowaniem.
Ostatnio edytowane przez philip ; 12-03-2018 o 13:11 Powód: Dodany link do ogłoszenia
Nie bardzo wiem, gdzie to zostawić, więc wklejam tutaj:
Ostatnio miałem okazję oglądać niebieską?granatową? Alfę 156 z Łubowa, nr VIN: ZAR93200000281464 - sprzedaje M.B. OGRODY
Wersja Crosswagon rocznik 2005
W środku midowo-brązowe skóry
Wersja wyposażenia: Progression
Generalnie autko ciekawe, niestety nie za tę cenę. Z wad:
1. pojawiają się bąble na progach (w miejscu styczności drzwi z progami) i sprzedający nie bardzo był i jest zainteresowany usunięciem ich.
2. cały prawy bok był robiony (szkodowość wskazuje, że dostała jakiś strzał, albo otarła się o barierkę). Robione było wszystko od przedniego błotnika do tylnego. co Ciekawe, maska nie ruszona
3. prawy reflektor nieszczelny - właściciel ma podejście "gdyby ksenon się nie przepalił to by to osuszył"
4. szyberdach działa, ale gdy ją oglądałem wszystkie przyciski i sterowanie lusterkami na konsoli środkowej nie działało
5. deska rozdzielcza, chyba trochę się sypie, elementy (zwłaszcza zamknięcie bezpieczników) dość mocno niespasowane
6. auto ma zmieniarkę płyt, ale właściciel z niej nie korzystał, ja płyt nie miałem, to nie wiem czy działa (nie spradzałem)
7. pod maską coś piszczy, albo pasek alternatora albo rolka rozrządu (który nie był robiony), nie wiem. Piszczenie regularne na wolnych obrotach dlatego ślizganie paska to raczej mało prawdopodobna rzecz
8. rdzewieje jeszcze prawy tylny błotnik, dół klapy bagażnika (widać po otwarciu), i jakieś odpryski i prześwitujące rdzawki widziałem na masce przedniej.
9. brakuje dołu deski rozdzielczej (taki plastik nad i za pedałami) od strony kierowcy i ta osłona materiałowa od strony pasażęra jest cała rozerwana i wisi.
10. tylne boczki (wewnętrzne) drzwi są lekko uszkodzone/nadrapane
11. Z uwagi na to, że nie byłem na kanale niewiele powiem o spodzie auta, ale amorki z tyłu były całe upier*****e błotem, tak, że ledwo widziałem amorek, co zdrapałem i zerknąłem to nie widziałem wycieku, ale może to błoto go wciągnęło, amorki nie były robione wg sprzedającego.
12. na akumulatorze jest też jakiś dziwny twór który trzyma klemę śrubką?!... nie ogarniam co tam się działo, pewnie alternator będzie do robienia też bo ładowanie bliżej 13 niż 14 na odpalonym silniku.
Nie miałem okazji sprawdzić, bo już mi się odechciało spodu auta i klimatyzacji. Ponoć w aucie było robione turbo, ale nie wierzyłbym w to, a nawet jeśli było, to biorąc utrzymanie i zastosowanie auta przez gościa, prawdopodobnie na reparaturkach które mają wytrzymać góra rok.
Co więcej:
z badania raportu wynika, że auto miało zmienianą tapicerkę (były brązowe welury oryginalnie) oraz, że miało szkodę w Niemczech w 2013 roku. ostatni przebieg w niemczech to ok 150.000 km było. w 2014 roku.
Właściciel trochę głupa zgrywa, niby jeździ autem na co dzień, ale wykorzystywane jest ono chyba jako jakaś półciężarówka. Ogólnie bardzo szkoda auta, i jeśli ktoś ma serce do naprawy jej może jechać negocjować, dla mnie auto, biorąc pod uwagę co jest do zrobienia, warte ok 7.000 może 8.000 i to w dużych porywach. Wersja ciekawa, fajny kolor, tapi po renowacji też będzie niczego sobie, szyberdach, jedynie co to brak tempomatu, ale to chyba do ogarnięcia (o ile nie zgubiła się ta kostka spod kierownicy gdzieś).
Ostatnio edytowane przez beowolf.world ; 28-03-2018 o 06:44
I ja cos podrzuce
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-0-jdtm-160-ps-navi-skora-ulter-szyberdach-ideal-ID6BsERQ.html
Mój były samochód tylko troche mniejszy przebieg i ogólnie bajeczki w ogłoszeniu (brak ksenonów i koła 16)
Moje ogłoszenie wisi jeszcze na forum
Z zachodu od pierwszego właściciela haha
VIN ZAR93900007269009
Ostatnio edytowane przez CubeLite ; 23-10-2018 o 00:08
Może z zachodu polski![]()
Auto użytkowałem w Belgii i było tutaj zarejestrowane.
Cześć,
Pierwszy post, więc się przywitam na wstępie!
Szukam Giulietty dla żony - koniecznie 1,75tbi, koniecznie biała i koniecznie z czerwoną skórą... Kobieta...
Czy może kojarzycie ofertę z poniższego linka? Dzięki. Pozdr! (usunąłem www przed linkiem) nie mam 10postów
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-quadrifoglio-1-75-235km-skora-panorama-navi-serwis-full-opcja-ID6Bxn8p.html#845aaf13dc