Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

A jeśli auto będzie miało 130 tys i np. w ostatnim czasie właściciel wykonał sporo wymian to takie auto skreślasz?
    Kupujesz stanem nie przebiegiem.
    W tym budżecie już w sumie mógłbyś szukać nawet QV jednakże z przebiegiem powyżej 100tys

@Jeśli chodzi o pierwszego właściciela dla mnie jest to najmniej znacząca sprawa jeśli chodzi o auto używane bo nigdzie nie jest napisane że akurat ten właściciel dbał o auto choć nie wątpliwie powinien wiedzieć o aucie wszystko nie powie że nie wie co w danym miejscu było robione bo kto ma wiedzieć, jak jest jedynym właścicielem.
    Osobiście miałem raz taką przygodę że szukałem auta akurat trafił się pierwszy właściciel więc pojechałem cena w zasadzie była najwyższa na rynku bo tak zazwyczaj jest z 1 właścicielami co oczywiście mi nie przeszkadzało ale oczekiwałem na prawdę fajnego auta ze względu na cenę nie na to że to 1 wł.
    Na miejscu okazało się że auto w sumie nie było rewelacyjne właściciel palił więc i przypalone fotele się trafiły auto malowane prawie że do o koła choć auto miało tylko 3 lata ale oczywiście rzecz normalna jednakże cena... z taką osobą nie wątpliwie ciężko jest negocjować bo żyje świadomością ile wydał w salonie na dane auto oczywiście o negocjacji nie było mowy ale że zaznaczył ''cena do negocjacji'' opuścił 100złotych oczywiście auta nie kupiłem sprowadziłem sobie z za granicy wyszło taniej i auto było w dużo lepszym stanie choć w Niemczech miało 2 właścicieli
    Ostatnio edytowane przez Matek93 ; 21-10-2018 o 14:16

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Julka 1.4 120KM

Domyślnie

za 45 już można wybierać

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    BMW e46

Domyślnie

Matek od 1 właściciela jak kupie auto, i np. po paru dniach coś wyjdzie z nim (kręcony przebieg, bite było chociaż kłamał właściciel, że nie, lub inne nie wiadomo co) to wiem, że ten gość o tym wiedział i mogę dochodzić swoich praw.
    A tak to zawsze będzie"nie wiem kupiłem takie" " ja nic nie robiłem""panie ja tylko sprzedaje/nowe to są w salonach"
    Ogólnie temat rzeka i możemy wałkować temat przez kilkanaście stron, i oczywiście są wyjątki od każdej reguły i zdarza się, że auto z przebiegiem 120 tysięcy będzie w lepszym stanie niż takie z 80 tysiącami. Nigdy stanu w 100% nie zweryfikujesz, im przebieg niższy tym mniejsza szansa na minę, zresztą z jakiegoś powodu ASO daje często tą gwarancje na 100 tysięcy.
    Po prostu mam takie wymagania, nie chodzi tylko o Alfe(bo może dla was to herezja ale jak znajdę I30 1.6 w takich samych wymaganiach albo CIvica to też biorę je pod uwagę, najbardziej zakochany jestem w Mazdzie 3, ale z takimi wymaganiami jak mam to 50+k.zł.

Dlatego tylko 1 wł. musi być bo jadę z nim do ASO, weryfikujemy wszystko i nie ma żadnych wykrętów ze strony sprzedającego.

Użytkownik Świeżak Avatar Adkinson
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 MA TCT 2012

Domyślnie

Za 45 to sprzedam swoją

Z tymi właścicielami to bywa różnie. Ja np. prawnie jestem 3 właścicielem, choć samochód od nowości jest w rodzinie. Leasing, wykup itp. i licznik właścicieli się nabija. Ważne żeby obecny właściciel wiedział o samochodzie wszystko.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    BMW e46

Domyślnie

Tzn wiadomo, że nie chodzi o to żeby było na twardo w karcie pojazdu 1 właściciel, tak jak mówisz, że u ciebie wszystko od nowości w rodzine to traktuje jako 1 właściciel.

45 tysi to taki mega max
    wolałbym bliżej 40 wydać na samochód, a tak btw to napisz jak możesz coś o swoim samochodzie a nuż coś wyjdzie

ZBANOWANY Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 150KM, Jeep Renegade

Domyślnie

A ja jestem drugim właścicielem, a kupiłem samochód jako nowy w salonie. To jest dopiero paradoks.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar domin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Ja prawnie jestem jakimś 5
    1. Kupił od salonu,
    2 sprzedał go po po jakimś czasie swojej firmie
    3. Odkupił Julkę
    4. kupił handlarz
    5. Kupiłem ja
    mam wszystkie papiery i faktury tych zakupów. Czyli którym jestem właścicielem bo na moją logikę 2 ale jednak 5tym...

Użytkownik Świeżak Avatar Tada TB
    Mieszka w
    Opolskie
    Auto
    A.R. Giulietta

Domyślnie

Ja miałem tak kupione Stilo.
    4 grudnia zarejestrowali na salon z wszystkimi wpisami w karcie pojazdu
    a 5 grudnia był już zarejestrowany na nowego właściciela.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair

Domyślnie

To chyba powszechna praktyka we Fiacie, bo mój też był zarejestrowany na FAP. Jestem więc drugim właścicielem, ale pierwszym użytkownikiem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Dokładnie tak, nasza Giulietta była z placu z przebiegiem 1 czy 2km, ale zerejestrowana już była parę m-cy wcześniej na salon. Na placu było jeszcze 17 szt tak samo wyposażonych nowych Giuliet, do tego ze 2 inne, jedna z roku wcześniejszego i jeszcze jakieś Fiaty Bravo - wszystko na tych samych zasadach - rejestrowane w tym samym czasie, bez przebiegu, gwarancja była krótsza. Dla nas zaleta że auto mieliśmy jakieś 23% taniej w stosunku do cennikowej wartości (inna sprawa że już wszedł lift i była końcówka roku).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.