od momentu kupienia autka coś bierze prąd na postoju i po kilku dniach aku kaplica.gość sprawdzał aku i jest ok .Nie wiem co może brać prąd,nie jest to oświetlenie wnętrza,ani audio.przecież nie będę za każdym razem odłączał klemy ,wtedy jest ok![]()
od momentu kupienia autka coś bierze prąd na postoju i po kilku dniach aku kaplica.gość sprawdzał aku i jest ok .Nie wiem co może brać prąd,nie jest to oświetlenie wnętrza,ani audio.przecież nie będę za każdym razem odłączał klemy ,wtedy jest ok![]()
Nie masz przypadkiem jakiegoś alarmu nie fabrycznego ?? One również muszą mieć podtrzymanie pamięci !!
Taki problem już raz przerabiałem tylko nie z alfa. Sprawdź radio, od tego bym zaczął.
A wczesniej mozesz zmierzyc jaki prad wogole Ci ucieka z aku to tez bedzie pomocne.
Podlacz miernik szeregowo pomiędzy klemę a aku zmierz i wyciągaj bezpieczniki prościej się nie da tego zrobić. Powodzenia![]()
Odłącz radio i zobacz czy dalej tak samo
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Zwróć uwagę na lampki w podsufitce nad głowami pasażerów tylnej kanapy. Po otwarciu drzwi się zapalają i po kilkunastu sekundach automatycznie gasną. U mnie któryś z pasażerów wcisną i ciągle mi świeciła, a że rzadko kogoś z tyłu wożę to nie wiedziałem o tym, dopiero brat przechodząc obok auta przypadkowo zauważył, że się pali.
Dobrze, że robiło się już ciemno, bo przy normalnym swietle jest to praktycznie niewidoczne z zewnatrz.
Zamknij auto i spójrz czy gasną po chwili, jeśli nie to może akurat tu jest pies pogrzebany.
Moja stała tak półtora dnia^^, obyło się bez kabli bo diesel mocny ma aku i problemów nie nie miałem.
Gdzieś też czytałem, że lampka podświetlenia w bagażniku potrafi aku rozładować bo nie zgaśnie... nie wiem ile w tym prawdy, warto sprawdzić.