prosto, mapa ktora tutaj wszyscy nazywaja mapa EGR to mapa Desired Air Quantity czyli zarazem mapa emulacji MAFa, od MAFa nie ma w FAL limpa
prosto, mapa ktora tutaj wszyscy nazywaja mapa EGR to mapa Desired Air Quantity czyli zarazem mapa emulacji MAFa, od MAFa nie ma w FAL limpa
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl
Ok, w wieswagenachdziala to troche inaczej przynajmniej w kontescie EDC15
Bo tam zazwyczaj jest smoke po MAP a nie MAF
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Diagnostyka i modyfikacje softów; CHIPTUNING DPF EGR VSA TVA SCR info @ marcin [ małpa ] firma.xin.pl
Jest i po MAF jak i po MAP. Defaultowo jest po MAF,
Mam zaślepiony EGR i wyłączony histerezami ale na próbę chciałem odłączyć go całkowicie - efekt błąd na desce i w kompie (i to jeszcze krytyczny bo na postoju auto dało się wkręcić tylko do 2tys obr/min, jechać nie próbowałem)
Czy wyłączenie EGRu switchem pozwoli na całkowite fizyczne usunięcie go z auta ?
W edc15 tak, w edc16 i edc17 nie
Ok. Dzięki za odpowiedź.
A istnieje w ogóle jakiś sposób by się go pozbyć całkowicie - jakieś kasowanie DTC czy coś?
Tak bez problemu
Dzięki. Czyli zaczynam wertować internety w poszukiwaniu informacji. Zawsze to o 0,5kg lżejszy przód![]()
Olej to. Wsadź zaślepkę i go zostaw na miejscu, oszczędzisz sobie wielu godzin grzebania w internecie![]()