Generalnie leasing 100% to ściema. Jeżeli chcesz go wziąć to cena auta wynosi X. Jeżeli zdecydujesz się na inny leasing (ponad 100%) to cena auta wynosi X minus kilka tysięcy. Po podsumowaniu wszystkich kosztów zapewne wyjdzie na to samo.
Generalnie leasing 100% to ściema. Jeżeli chcesz go wziąć to cena auta wynosi X. Jeżeli zdecydujesz się na inny leasing (ponad 100%) to cena auta wynosi X minus kilka tysięcy. Po podsumowaniu wszystkich kosztów zapewne wyjdzie na to samo.
Zwroccie uwage ze leasing 100% to nie jest prawdziwe 100% bo trzeba wziac obowiazkowy GAP. W innych leasingach nie jest obowiazkowy lub jest tanszy.
Leasing 100% na auta z upustem (te stojące w salonie) pojawił się w grudniu 2017 i był oferowany tylko przez jeden tydzień, ale były ściśle określone parametry żeby dostać te 100%: pierwsza wpłata 20%, okres leasingu 3 lata, wykup 1%. Każde odstępstwo od tych parametrów powodowało, że koszt leasingu wzrastał powyżej 104%. Leasing nie zawierał w sobie żadnych dodatkowych bonusów, a ubezpieczenie (wraz z GAP) trzeba było wykupić osobno u dealera (pakiet dealerski). Potem takie same zasady leasingu pojawiły się w kwietniu 2018 na auta z 2017 roku nadal stojące w salonach, tylko upusty na nie były nieco większe
![]()
P.S. W trakcie moich rozmów z różnymi dealerami wypsnęła się wtedy komuś informacja, że "darmowy" leasing "kosztuje" ok. 14 tys. w cenie auta, a cała reszta "promocji" to tylko marketing, czytaj: przerzucanie upustu na koszty leasingu![]()
Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 21-11-2018 o 09:55
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Co do dachu, bo były pytania.. w porównaniu z tym z Giulietty to jest lepszy, bo bardziej zmechanizowane i solidniejsze. Miałem na początku z tym problem mały, bo coś tam rezonowało, ale naprawili.
Co do szumów, przy jedynej okazji na szybką jazdę, przy 230 mocno szumi.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Byłem w innym salonie i porównywałem ofertę jakbym brał zewnętrzy leasing to dostałem mniejszy upust procentowy. Przynajmniej w tamtym okresie (luty tego roku).