Strona 85 z 368 PierwszyPierwszy ... 35757677787980818283848586878889909192939495135185 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 3675

Temat: Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

U mnie nic ani razu, ani ciut nigdy nie pisnelo jesli chodzi o hamulce. natomiast jak zaczely temperatury spadac ponizej 0C (choc zdazylo sie to tez kiedys raz przy duzych upalach) to przy kreceniu kierownica popiskuje jakas pewnie gumowa przelotka kolumny kierownicy. Dzisiaj zamierzam to zlokalizowac i prysnac troche silikonu w sprayu bo jest to denerwujace.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar per2u
    Mieszka w
    Świnoujście
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,8ts , 2003 po lifcie

Domyślnie

Potwierdzam, cisza na hamulcach, za to podłokietnik delikatnie trzeszczy czasem kiedy opieram rękę , wkur..a mnie to niesamowicie.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar anAlfaBeta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] na piszczenie kierownicy była jakaś "akcja" tzn jest to znana usterka i coś tam wymieniają. U mnie też piszczy, jak kiedyś będę w serwisie to zgłoszę.
    Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 24-11-2018 o 14:00
    Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
    159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była

Auto

Domyślnie

jak byłem w serwisie parę tyg temu na zmianę oleju to dałem im listę kilkunastu mniejszych lub większych uwag, min było że wcześniej przy upałach piszczało przy kręceniu kierownicą. trzymali auto 4 doby (dali na szczęście zastępczą giuliettę), wymienili jedynie pokrętło główne od radia i zrobili jazdę testową, chyba nie bardzo mieli czas grzebać przy moim aucie. niestety tak się z tym serwisem współpracuje.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

[MENTION=79678]kozak[/MENTION]
    Pewnie nie dotarłeś

u mnie 17tys lekko nie miały i zero piszczenia.

Może depnij parę razy porządnie w hebel?
    Ostatnio edytowane przez azar ; 24-11-2018 o 20:14
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Wiedziałem że o czyms zapomniałem przy docieraniu [emoji36]

Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka

Auto

Domyślnie

tyle tych rzeczy trzeba docierać w tych naszych Alfach

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    [MENTION=79678]kozak[/MENTION]
    Pewnie nie dotarłeś

u mnie 17tys lekko nie miały i zero piszczenia.

Może depnij parę razy porządnie w hebel?
    One piszcza jak delikatnie wcisne hamulec, moze faktycznie spróbuję im zrobić 200-0 [emoji16] może się wkoncu dotrą [emoji6]

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał kozak Zobacz post
    Reklamowal ktoś na gwarancji piszczace klocki? Nie wiem czy to tył cxy przód ale przy lekkim naciśnięciu hamulca piszcza.

Miałem w lecie takie piszczenie przez kilkanaście dni, w moim przypadku prawdopodobnie gdzieś dostał się jakiś brud, który powodował hałas. Piszczenie zniknęło i już się nie powtórzyło.

Użytkownik Rowerzysta Avatar moosiak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Mi dzisiaj przez 12 godzin postoju wyładowało akumulator. Lekko się zdziwiłem bo dostałem zapewnienie we wrześniu o wgraniu wszystkich aktualizacji. Z plusów - mogłem sobie pojeździć bez powodu autem. Z minusów nie wiem czym jutro jadę do pracy..