Strona 30 z 37 PierwszyPierwszy ... 202122232425262728293031323334353637 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 366

Temat: leasing na Alfę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał ArcoMancino Zobacz post
    Dzisiaj potwierdziłem kierowniczce floty, że decyduję się na car allowance [emoji4]. Wiec Giulia to kwestia niedługiego czasu
    Szanuję Twoją przemyślaną decyzję Daj znać kiedy będzie, zrobimy spota!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

zorganizowana grupa przestępcza PiS chce nałożyć podatki na przedsiębiorców:

https://www.fmleasing.pl/aktualnosci...-drozszych-aut

Ma zacząć obowiązywać jeszcze w tym roku i dotknie po 2020 roku nawet tych którzy mają już leasing.
    Od 3 lat to taki dziki kraj w którym prawo działa wstecz.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Zaporożec 968, Giulia

Domyślnie

Ktoś w ogóle ma złudzenia co do intencji komuchów? Nie mają pieniędzy już na nic to będą odwalać takie akcje ku uciesze tępego ludu . Najgorzej będą mieli ci co leasing już mają bo nic z tym nie zrobią . Nowe leasingi albo firmy znajdą furtkę albo będą brać w Czechach .

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio FE

Domyślnie

Nie jestem zwolennikiem dojnej zmiany niemniej przypominam, ze partia cieplej wody wywinęła identyczny numer w bodajże 2011.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Nie chcę się mądrzyć ale czy czasem 50% odliczenia VAT-u od pojazdów firmowych nie było wprowadzone w oparciu o czasową zgodę UE na takie rozwiązanie? A okres ten kończyć się miał z końcem 2017 roku?

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

wyżebrali przesuniecie do końca 2019

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

No to jak wprowadzą swoje reformy to może nie dostaną więcej czasu? Tylko pytanie, czy się podporządkują.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    C30 - jeszcze

Domyślnie Jaką płacicie ratę leasingu / najmu?

Cześć,

to mój pierwszy post tutaj - Alf w rodzinie miałem 5, jedna nadal jeszcze z nami jest. Chcę teraz kupić Giulię w leasingu / najmie, a że oferty na rynku różnią się między sobą o dobre kilkadziesiąt procent, to pytanie do Was użytkowników jak w temacie.

Dilerzy kompletnie nie potrafią sprzedawać tych samochodów, a jak się porusza kwestie finansowania, to już w ogóle można się odwracać i wychodzić. Abonament Alfy to fikcja kompletna, na samochód za 170k przed rabatami dostałem propozycję na ponad 3k raty. Pewnie dlatego mają na stockach samochody z 2016...

Pojawiają się jednak oferty normalne cenowo - typu 1500 - 2000 miesięcznie, z serwisem, ubezpieczeniem. Czasem komunikuje to sama alfa, czasem brokerzy zewnętrzni. Czy możecie powiedzieć jak to wygląda w Waszym przypadku i jak do sprawy podejść?

Użytkownik Świeżak Avatar median09
    Mieszka w
    Kraków/Bielsko-Biała
    Auto
    AR Giulia Veloce TBi Q4 2017r.

Domyślnie

Cytat Napisał Lstr1000 Zobacz post
    Cześć,

to mój pierwszy post tutaj - Alf w rodzinie miałem 5, jedna nadal jeszcze z nami jest. Chcę teraz kupić Giulię w leasingu / najmie, a że oferty na rynku różnią się między sobą o dobre kilkadziesiąt procent, to pytanie do Was użytkowników jak w temacie.

Dilerzy kompletnie nie potrafią sprzedawać tych samochodów, a jak się porusza kwestie finansowania, to już w ogóle można się odwracać i wychodzić. Abonament Alfy to fikcja kompletna, na samochód za 170k przed rabatami dostałem propozycję na ponad 3k raty. Pewnie dlatego mają na stockach samochody z 2016...

Pojawiają się jednak oferty normalne cenowo - typu 1500 - 2000 miesięcznie, z serwisem, ubezpieczeniem. Czasem komunikuje to sama alfa, czasem brokerzy zewnętrzni. Czy możecie powiedzieć jak to wygląda w Waszym przypadku i jak do sprawy podejść?
    Ja w czerwcu tego roku interesowalem sie wynajmem od dilera. Pamietam że cenowo wychodzilo to na 2 lata z przebiegiem 20tys rocznie kolo 1599zl netto ze wszystkim bez wplaty wlasnej (ubezpieczenie/serwis/opony) Giulia Super do
    Produkcji z pakietem Lighting i lakierem metalicznym. Pozniej byla zmiana cennika, auta podrozaly i w tej chwili na ta samą Alfe krzyczą sobie 2000 netto. Nie znalazlem na ta chwile nic co byloby na podobnym poziomie do tamtych cen i narazie nic się na to nie zanosi. Obecnie raczej sie sklaniam zeby poczekac i liczyc na to ze w 2019 beda juz jakies sensowne uzywki w dobrych cenach.

- - - Updated - - -

Też uważam że jest dramat. W salonach na stocku w Bielsku nic nie mają za bardzo. Facet mi proponował niedawno Giulie z 2016 roku a tak to pustka poza tym. Mam tez u mojego pracodawcy cos takiego jak pracowniczy wynajem dlugoterminowy i wlasnie byly u nich Giulie w dosyc atrakcyjnej cenie, ale jak przyszlo co do czego to sama duza firma leasingowa nie potrafila sie dogadac z fca w sprawie rabatow i konfiguracji takiego samochodu. Podobno byla totalna olewka na ich zapytania (gdzie ta firma bralaby cala flote samochodow a nie jedna sztuke) wiec totalnie nie jestem w stanoe tego zrozumiec.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    C30 - jeszcze

Domyślnie

No właśnie, niby było to 1599 zł / mies., ale jestem ciekaw czy ktokolwiek faktycznie najął samochód za taką cenę, albo chociaż zbliżoną. Próbuję zbadać sprawę teraz, daję szansę dwóm dilerom, z dwóch różnych miast i zobaczymy czy są w stanie przedstawić jakąś sensowną ofertę. Daje sobie na to nadchodzący tydzień - auta już nawet wybrali, teraz mają zaproponować finansowanie.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia