http://hpfactory.pl/kategoria-produk...06kw-1995-ccm/ może pokombinują i podejdzie do 2.0t 200km. Na stronie DE, powerbox w development, czekam na odpowiedź dystrybutora.
Co sądzicie o tym pedalbox? Podobno eliminuje lag w jakimś stopniu.
http://hpfactory.pl/kategoria-produk...06kw-1995-ccm/ może pokombinują i podejdzie do 2.0t 200km. Na stronie DE, powerbox w development, czekam na odpowiedź dystrybutora.
Co sądzicie o tym pedalbox? Podobno eliminuje lag w jakimś stopniu.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Eurocpulsion ma kompa który zmienia wszystko. Za jakieś 1100$, na dniach wychodzi ver 2. Na giuliafforums jes temat i tym. Samemu się whyewa po obd.
Te pedalboxy to szkoda kasy...
Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka
Tylko ec jest po obd, wiec chyba ponowne nadpisanie mapy na ori zostawi ślad. Plus wg forum program jest dla 280, mapy dla 200km jeszcze nie mają. To z HP to jednak ciagle box.
Sam się zastanawialem nad paczką z USA - intake + to urządzenie, ale jednak oni nie maja w ofercie naszego słabszego silnika.
Btw Na EC jest teraz promocja na kod EHoliday.
filtr to można kupić tu :
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styli...ter::8770.html
w Polsce jak pytałem po sklepach to ten sam filtr ok 400zl![]()
Squadra ma tez fajna opcje, DNA, na kazdym trybie inna moc![]()
Filtr to jeszcze, ale mówię też o tej silkonowej rurze V1 lub w wersji z filtrem V2 dostępnej w eurocompulsion - to do 2.0 200 KM podejdzie bo komputer się dostosuje do zwiększonej dawki powietrza (madness z USA też ma taki wynalazek).
Natomiast co do tego urządzenia to wg giuliaforums, gdzie wypowiadają się panowie z EC mapa Phase 1 na upgrade 2.0 200 km jest dopiero w trakcie prac. A z tego co rozumiem, dogranie nowej mapy na urządzenie po zakupie, czyli jak w przypadku wychodzącego teraz Phase 2, wiąże się z koniecznością odesłania urządzenia do USA. Mało wygodna opcja jeśli i tak się traci gwarancję po tym, a dochodzi cło i vat.
Do squadry się odezwałem po ten dongle do esc. Nie wiem czy ktoś już to ma, ale sprawiam to sobie pod choinkę do zabawy i na ewentualne zimowe zakopanie w śniegu.
Rozglądam się za boxem, bo na chip muszę jeszcze trochę poczekać (3 lata). Wg DTE, ich produkt rzekomo różni się od tradycyjnych boksów ma jakieś odniesienie do prędkości obrotowej więc nie jest to tylko chamskie zwiększanie dawki paliwa jak w normalnych boksach. Ale nie wiem na ile można to traktować serio.
Oo też się zastanawiam na tym donglem, ale póki co mecze tunera żeby zrobił tryb D jak race w q [emoji846]
Mój box daje rade, zrobiłem już 5 tys km na nim i nic się nie dzieje.
Dte to koszt ok 3 tys. Też się dowiadywalem, ale minusem dla mnie jest 3ci czujnik, zobacz jakie jest dojście do niego [emoji846] mnie to zniechecilo bo jenak przed wizyta w aso wypadaloby go wyjąć i zaryzykowalem z racechip.
Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez kozak ; 28-12-2018 o 10:10
Na dniach eurocompulsion powinno wydać swoje Phase 2 do 2.0 Giulii. Ma być obowiązkowo ich intake i zmieniony wydech. Zobaczymy co udało im się wycisnąć.