Strona 12 z 50 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 494

Temat: wynajem długoterminowy

Użytkownik Świeżak Avatar g0trek
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Synus Zobacz post
    no i pojawił się problem z poleceniem zapłaty - nikt wcześniej o tym nie wspominał, a ja nie zgodzę się na to i już.
    "płatnik może odwołać zrealizowaną transakcję polecenia zapłaty:

* 56 dni kalendarzowych w przypadku, gdy dłużnikiem jest osoba fizyczna nie wykonująca działalności gospodarczej;
    * 5 dni roboczych – w przypadku pozostałych podmiotów;"

żródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Polecenie_zap%C5%82aty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał g0trek Zobacz post
    "płatnik może odwołać zrealizowaną transakcję polecenia zapłaty:

* 56 dni kalendarzowych w przypadku, gdy dłużnikiem jest osoba fizyczna nie wykonująca działalności gospodarczej;
    * 5 dni roboczych – w przypadku pozostałych podmiotów;"

żródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Polecenie_zap%C5%82aty
    Niby tak ale skoro polecenie ma być formą zabezpieczenia to raczej nie ma szansy na późniejsze odwołanie polecenia zapłaty. A jak odwołam to pewnie doliczą opłatę administracyjna lub coś innego. Dlatego załatwiam to przed podpisaniem umowy, aby wyłączyć ten zapis.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giuletta

Domyślnie

To pewnie jak weksel ma działać. Jak coś ci policzą i sami pewnie ratę chcą ściągać z konta bez opóźnień

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa romeo giulia

Domyślnie

Czy ktos wie gdzie mozna dostac giulie veloce do 2000zl netto miesiecznie z ubezpieczeniem? Moze byc prawie golas z ekranem 7" i Pakietem Convenience. Czy istnieja jeszcze takie cuda?
    Ostatnio edytowane przez DamnAlf ; 02-04-2019 o 18:31

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawelek
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB

Domyślnie

Cytat Napisał Jerro Zobacz post
    To pewnie jak weksel ma działać. Jak coś ci policzą i sami pewnie ratę chcą ściągać z konta bez opóźnień
    wystarczy drugie konto złożyć. Polecenie zapłaty jest jak przelew przyszły - schodzi jeśli na koncie są pieniądze. Jeśli chcą zgody małżonki to bierzesz jako osoba fiz. - nie musisz swoich kont nigdzie zgłaszać i tylko urzędy skarbowe, sądy i komornicy są w stanie się wywiedzieć ile i gdzie ich masz.

Niby tak ale skoro polecenie ma być formą zabezpieczenia to raczej nie ma szansy na późniejsze odwołanie polecenia zapłaty.
    będzie to w umowie kredytowej pewnie - i dłużnik się o tym dowiaduje od razu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giuletta

Domyślnie

chyba skończyły się te oferty promocyjne i znów są przesadzone raty miesięczne

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Skąd taki wniosek? Bo póki co z tego co wiem, jest problem z systemem leaseplanu i nie robią wycen.
    Z 2 salonów takie info mam.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio Executive

Domyślnie

Wczoraj rozmawialem z dilerem i powiedzial ze mi sie udalo ze bralem auto w marcu, bo od pierwszego kwietnia ceny poszly do góry! Jeżeli chodzi o auta z reklamy (abonament.alfaromeo.pl) to chyba jest bez zmian, ale wersje 280hp juz sie nie kalkulują tak fajnie.

A jeżeli chodzi o odliczenie podatku to faktycznie odliczamy 0,75 kwoty od kosztów i połowe vatu od całej raty, gdyż to jest wynajem i nie spłacamy auta. Nie interesuje nas wartosc auta.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio Executive

Domyślnie

Wczoraj rozmawialem z dilerem i powiedzial ze mi sie udalo ze bralem auto w marcu, bo od pierwszego kwietnia ceny poszly do góry! Jeżeli chodzi o auta z reklamy (abonament.alfaromeo.pl) to chyba jest bez zmian, ale wersje 280hp juz sie nie kalkulują tak fajnie.

A jeżeli chodzi o odliczenie podatku to faktycznie odliczamy 0,75 kwoty od kosztów i polowe vatu od całej raty, gdyż to jest wynajem i nie spłacamy auta. Nie interesuje nas wartosc auta.

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Cytat Napisał spp Zobacz post
    (…) i polowe vatu od całej raty(…)
    I 75% od nieodliczonego VAT-u, tak dla porządku.