Stelvio znowu wychodzi lepiej niż Giulia
ale mimo wszystko kiwetniowe warunki sa srednie i jednak szukam innej marki
Stelvio znowu wychodzi lepiej niż Giulia
ale mimo wszystko kiwetniowe warunki sa srednie i jednak szukam innej marki
Wicie rozumicie, nie mozna zepsuc rynku, przeciez te wszystkie samochody z wynajmu komus trzeba bedzie sprzedac zeby nie stracic
[emoji6]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Oś czasu: 147 2.0 TS Selespeed, 156 2.0 TS Sportwagon, 156 2.0 JTS, Giulietta 1.4 MA TCT, Giulia Super 2.0T, Stelvio Business 2.0T
Byłem podpytać u bydgoskiego dealera alfy, jak wyglądają sprawy po 1 kwietnia.
Aktualnie z Leaseplanu są promocyjne warunki na konkretny model z konkretnym wyposażeniem za 1813 zł netto (Veloce). Wybiera się tylko kolor z palety lakierów metalicznych i kolor wnętrza. Specyfikacja jest nawet wystawiona na otomoto: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6BE6do.html
Minus to brak takich konfiguracji u nich na stoku, więc wszystko do zamówienia.
Konfig spoko, cena też. Veloce + takie minimum żeby było fajnie. NIe wymieniają pakietu Komfort na liście wyposażenia, ale z drugiej strony na zdjęciach jest slot USB w nad uchwytami na kubki, a to jest częścią pakietu Komfort:
Pakiet „Komfort” 8LV
RSX Tylny port USB
384 Air Quality System
57J Szyba z fi ltrem przeciwsłonecznym
6NT Chłodzenie przedniego schowka
693 Nawiewy na tylną kanapę
83X Przedni port USB/ gniazdo 12v
Zdjęcia real, czy podglądowe?
ja mam parę dodatkowych opcji ponad to, ale za takie pieniądze to bym nie marudził i brał taki konfig (moje minimum i tak było niżej, tyle że przed zamawianiem dorzuciłem kilka opcji, a w dzień zamawiania jeszcze 2 pakiety - chyba się podjarałem wtedy bardzo). no ale w leasingu dziś płacę po prawie 4k/m-c netto, przy 20% wkładzie i osobno ubezpieczenie/przegląd itp, tak więc jeśli to faktycznie 1813zł netto/m-c ze wszystkim to IMHO oferta bardzo fajna. Szkoda że takich nie było rok temu.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Wg mnie fotki są poglądowe (jeśli się nie mylę na zdjęciu jest Super) z felgami, na których Veloce standarodow wyjeżdża. Nie mają tych aut na placu.
Pakiet Komfort bardzo by się przydał, ale, jak to mówią, przyzwyczajenie druga natura człowieka ;-)
Ważne, że jest Carplay i Asystent kierowcy plus. Natomiast jestem zaskoczony adaptacyjnym tempomatem, bo to jednak bardzo droga opcja za ponad 5k.
Jak dla mnie brakuje jedynie właśnie pakietu komfort i pakietu Lightning.
Śmieszne jest to, że jak dołożycie sobie jakieś opcje w konfiguracji to leasplan dowali taką cenę, sumarycznie 2 razy tyle co te opcje są warte
Jak w zeszłym tygodniu pytałem o konfig jak powyżej + opcje za 12tys to dowalili ratę o 900zł wyższą![]()
tak samo bylo w ALD - doposazone Super wg swojego konfigu, z 1600 netto robilo sie 3800 netto a opcji bylo np za 30tys wg ich podstawowego...
widocznie maja jakis dziwny deal z FCA na jeden konfig.
mysle ze bez pakietu lighing da sie zyc, w koncu w Veloce w standardzie jest xenon 25W. z komfort trzebaby potwierdzic, ale znajac dealerow mogli pofotografowac cokolwiek podobnego co mieli na stocku. z tego pakietu dla mnie wazna byla szyba z filtrem IR, ale reszta to tylko mniej znaczace dodatki IMHO.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)