Witam potrzebuję kupić dolot, rurę dolotową do turbiny alfa romeo 159 1.9jtd 120km 8v. Szukałem wszędzie w serwisie czas oczekiwania 8 tygodni. Proszę o pomoc może ma ktoś taką na części. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Witam potrzebuję kupić dolot, rurę dolotową do turbiny alfa romeo 159 1.9jtd 120km 8v. Szukałem wszędzie w serwisie czas oczekiwania 8 tygodni. Proszę o pomoc może ma ktoś taką na części. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Kolego szukaj w Turborury,ja tam kupiłem;czas oczekiwania trzy dni,około 300zł . Przy okazji spisz numer ze starego węża i podaj przy zamawianiu.
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Rzuć okiem na MotoAkuki. Jest raczej drożej, niż taniej, ale w chwili, kiedy nikt nigdzie nie miał turborury do 2.0 (obdzwoniłem wszystko i wszystkich, nawet w ASO nie mieli na stanie i trzeba było czekać min. 2 tyg.), której potrzebowałem bardzo szybko, to tam udało mi się ją znaleźć.
Ja też takiej rury turbo szukamjest ciężko, jak znajdę to podam numer katalogowy
Numer 55196604
Ostatnio edytowane przez mariooo989 ; 17-04-2019 o 15:35
Nie dawno jakieś zwierzątko pocięło mi węża do turbo, znalazłem na alle za 70 zł. i jeździ się całkiem dobrze. Węże oryginalne do turbo wytrzymują bardzo długo bo wykonane są z dobrej mieszanki, a kupowanie zamiennika za 300 zł to loteria. Poszukaj w eperze jaki numer potrzebujesz i wtedy rozpocznij poszukiwania.
Eper podaje nr rury 50508205 ,to jest między coolerem a turbiną.
Ostatnio edytowane przez Sel ; 17-04-2019 o 17:17
Faktycznie sporo wniósł Twój post do tematu ; ) sam zainteresowany napisał że potrzebny mu tu i teraz a nie za pół roku jak ktoś będzie miał urzywaną rurę o tym samym numerze do pogonienia,tym bardziej że urzywaną to już ma. Ja właśnie śmigam na tej z loterii za trzy stówki już ponad rok i jest ok,tym bardziej że z dziurą w rurze raczej nie pojeździsz,chyba że odstawisz auto i będziesz szukał okazji. BTW dla mnie trzy stówki za kawałek gumowego węża to już jest jakiś absurd.
Pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Polecam autotarget jaworzno, szukalem rury od intercoolera do turba , serwis nigdzie na hurtowni nie znalazl , sprowadzenie to koszt 1100 zl , na turborury zamienniki to koszt 300 a w targecie 200 i odebralem nastepnego dnia.
- - - Updated - - -
W motoakuki zamawialem przewody do klimy , cena przystepna ale koszt sprowadzenia org rury to ponad 1000![]()