Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Temat: [156] Świece żarowe do JTD

Marcin166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał arczimi
    Nie śmiejcie sie .. takie są obiegowe opinie.
    Nie no dobra gdybyście jeszcze pisali o świecach iskrowych i jedna by nie paliła to mógłbym się zgodzić ale w przypadku żarówki to ona jest tylko po to by podgrzać w momencie odpalenia gdy silnik jest zimny, później świece przecież nie palą, więc te reklamy to chyba się tyczyły świec iskrowych a nie żarowych!!! Co do wyboru świec żarowych to kupiłem na allegro D-power nr 26 po 47 zł i w przyszłym tygodniu wymiana. Wymieniam wszystkie chociaż gdyby to nie była Alfa tylko inny złom to bym wymieniał tylko nie grzejące.... no ale niech ma wszystkie nowe...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    brak

Question swiece

Posiadam alfe 156 1.9 jtd 8v 77kw rok produkcji 98. Nr nadw.: 00050546 . Kupilem swiece d-power 26 ngk . Ayto oddalem do serwisu fiata i pan kierownik dzwoni do mnie i mowi, ze te swiece nie pasuja.Poniewaz stare sa na szybkozlaczkach. Cholera mialem zmieniany silnik czy co? Niech ktos mnie oswieci.

g.fu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    Akurat profilaktyczne dolewanie uszlachetniacza do ON jest wskazane. Oczywiście nie zacznie mniej palić , itp, ale w znacznym stopniu pozwala uchronić układ wtryskowy przed kiepskim paliwem.
    Napisz coś więcej o uszlachetniaczach do ON, bo właśnie rozmyślam o ich działaniu i waham się przed zakupem. Masz może jakieś doświadczenia. Daje to coś oprócz placebo? Jeśli tak to jakie uzdatniacze warto Twoim zdaniem stosować. Oczywiście chodzi mi o uszlachetniacze całoroczne, a nie antydepresatory na zimę.
    A w kwestii świec żarowych kupiłem Iskry w nadziei, że to te polskie, a tu zaskoczenie- Iskra jest chyba czeska. Ale słyszałem same dobre opinie o nich, a tak naprawdę to ich wpływ na pracę silnika jest marginalny, tylko sama wymiana upierdliwa trochę.

przemo27
    Gość

Domyślnie

Ja stosowałem uszlachetniacze typu xeramic czy stp do czyszczenia wtrysków ropniaka i jakiejś super specjalnej różnicy ( poza spadkiem mocy i obrotów na tej mieszance ) nie zauważyłem. Rozmawiałem też ze znajomym , który twierdzi że same dodatki leją na stacjach do "tych lepszych" paliw ( może tylko w mniejszym stężeniu ).

g.fu
    Gość

Domyślnie

Według informacji od właściciela stacji, z którym rozmawiam w tej chwili, paliwa typu V-power, Verva, Dynamic etc. różnią się od standardowych dolewanym przy spuszczaniu z cysterny firmowym dodatkiem. Ten tajemniczy dodatek jest dozowany automatycznie w ustalonej przez dostawcę ilości i obsługa stacji nie ma na to wpływu. Taka technologia "produkcji" lepszych paliw ma za cel zmniejszenie kosztów i kłopotów logistycznych z oddzielnym magazynowaniem i transportem uprzednio przygotowywanych paliw. A tak wystarczy zwykłe paliwo z Orlenu + firmowy dodatek dolany na stacji i jest V-power. Tak twierdzi właściciel stacji zrzeszonej w sieci. Podobno niemal wszystkie sieci poza Lotosem kupują paliwa w Orlenie, a tanie stacje w Małaszewiczach( paliwo pochodzi z Możejek- czyli też Orlen). Lotos ma paliwo z własnej rafinerii w Gdańsku. Pewnie wiele stacji niezależnych też kupuje od nich.
    Ostatnio edytowane przez g.fu ; 08-09-2009 o 11:50

Auto
    wspomnienia po AR GT

Domyślnie

polecam świece żarowe BERU szt. 85zł

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Beru sa montowane oryginalnie fabrycznie i wytrzymuja jakieś 100tys km bez żadnych problemów
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    Krakow
    Auto
    brak

Exclamation

Cytat Napisał krzysiek592 Zobacz post
    Posiadam alfe 156 1.9 jtd 8v 77kw rok produkcji 98. Nr nadw.: 00050546 . Kupilem swiece d-power 26 ngk . Ayto oddalem do serwisu fiata i pan kierownik dzwoni do mnie i mowi, ze te swiece nie pasuja.Poniewaz stare sa na szybkozlaczkach. Cholera mialem zmieniany silnik czy co? Niech ktos mnie oswieci.
    Czy ktoś zna odpowiedz co do mojego problemu ?? Podpielem sie pod ten temat zeby nie zakladac nowego. Problem dotyczy swiec wiec to nie jest off-topic. Fiat cos kreci czy jest taka mozliwosc, ze swiece nie te co tzreba. Z gory dzieki

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

To coś nie tak bo szybkozłączki to dopiero w silnikach 110KM (od 2000roku) - pewnie silnik zmieniany
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    Krakow
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    To coś nie tak bo szybkozłączki to dopiero w silnikach 110KM (od 2000roku) - pewnie silnik zmieniany
    Wedlug programu eper numer nadwozia pasuje do numeru silnika. Sprawdzone przezemnie osobiscie wczoraj. Czy po numerze silnika idzie rozpoznac jego date produkcji? Oto on :Nr siln.: 1176479 . Chcialbym miec pewnosc co z tym silnikiem. W ogole dziwna historia jakas. Jak ktos moze to sprawdzcie to. please