To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
no ale to ogolnik, nie wiadomo czy wszystkie auta beda dzialaly. to co jest narazie jest funkcja ukryta, moze byc tak ze poki co wiecej nie bedzie i trzeba bedzie czekac.
fajnie ze zmieniaja interfejs, przydaloby sie troche swiezosci i lepszej funkcjonalnosci.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Też mnie to wkurza Mamy 2019 rok a dopier niektóre modele oferują dedykowane miejsce. To powinien byc wymóg na cały świat.
Nie kopmy leżącego
To wszystko było w Giulietcie i 159 nawet w 156 Tu nie mam pojęcia dlaczego z tego zrezygnowali.
Też mnie to irytuje.
Ogólnie podpisuję się pod twoim opisem![]()
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Osobiście nie zamierzam porównywać z konkurencją - wybrałem, korzystam jestem zadowolony. Co do samych ocen to jeszcze zbyt świeża sprawa na jakieś konkrety ale ...![]()
wycieraczka - czy jest jakiś tryb "autostradowy" chodzi i pojedyncze/podwójne przejechanie. Trochę to upierdliwe żeby za każdym razem machać.
kamera cofania - niska/słaba jakość - kategoria raczej pikuś bo jednak 99% czasu automat w "D". No ale chyba nie pasuje do premium.
obroty - mimo, że skrzynia działa o wiele więcej niż dobrze - auto ma jakieś dziwne tendencje do trzymania 1,5 tys obrotów lub nawet mniej ( Tryb N), wiadomo przed manewrem można zrzucić manetką. - ten punkt mało obiektywny bo każdy sprint ciągle cieszy
i teraz 2 rzeczy które męczą ale łatwo wyeliminować - auto z duża tablicą i co jakiś czas piszczą przednie czujniki, konieczna wizyta w aso i zrzucenie ramek co się wiąże z podziurawieniem tablicy. Druga rzecz o usługi online - czy ktoś ma i używa ? Próbuje dodać auto i lipa. Dzwoniłem na infolinię ( chyba do Włoch ) gdzie pani lekko łamiącą się polszczyzną wysłała mnie do formularza kontaktowego.Czy ktoś może mnie poinstruować jak z tego korzystać - mam iphona. Kabel i BT działają bez zarzutu.
Na koniec pytanie czy gdyby istniała wersja V6 z silnikiem 320-350 KM dopłacilibyście 30-40 tyś zł do 280 ?
No właśnie też się nad tym zastanawiałem, że fajna by była taka właśnie V6, ale biorąc pod uwagę np. jaka różnica cenowa była przy np. A5 i S5 czyli 2.0 TSI i 3.0 V6 to było raczej bliżej 70 tyś. a jakby była taka roznica to już wersja Q
dokladnie - sama akcyza (bo byloby pewnie >2L) do+15% czyli jakies 30-40tys przy przyzwoicie skonfigurowanym aucie, do tego drozszy (rowniez przez to ze produkowany w mniejszych ilosciach) silnik, wyszloby wlasnie z 70tys pewnie. przy dzisiejszych ofertach najmu dlugoterminowego np na Stelvio Q (~2.5tys netto/mc przy 10% wplacie -taka oferte dzisiaj ktos wklejal w innym watku) to chyba lepiej od razu brac Q.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C