Mam jeszcze pytanie o PSW. Możecie podać jaki jest tam rozmiar dekielków? Potrzebowałbym dokupić z logo Alfy do kompletu.
Do moich 17" PSW pasuja oryginalne dekielki z felg, które były na aucie.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Nie powiem, chciałem na samym początku fabryczne 18" telefony albo coś w stylu BBS-ów, bo skłamałbym gdybym się nie zgodził z tym, że nie wygląda na nich dobrze. Tylko że, no, to są w sumie felgi 'pierwszego wyboru' większości osób, które chcą wsadzić inne koła do Giulietty i twardo zdecydowałem, ze chcę coś innego. Te Ronale wpadły mi w oko od pierwszego razu kiedy je zobaczyłem i już tak zostało.
Co prawda aż do momentu, w którym auto zjechało z podnośnika miałem odrobinę wątpliwości, ale na szczęście bezpodstawnie. Mi podobają się niesamowicie, zdania innych są podzielone mniej więcej 50/50, natomiast ich odbiór na żywo to zupełnie inna sprawa niż na zdjęciach. Generalnie jak zawsze jest to kwestia gustu, ale nie można im odmówić tego, że zwracają uwagę.
I właśnie super, że kolego chcesz się pokazać na swój sposób, a nie pod publikę
Co prawda na zdjęciu te ronale tak jak piszesz są dziwnie odbierane... wydaje się zbyt duże ET oraz straszna koza... Możliwe, że to taki efekt poprzez zdjęcie... Jakie parametry mają?
Szerokości!![]()
Co do parametrów: 8 cali szerokości i ET35, więc z tego co pamiętam to wystają chyba po 6[mm] na zewnątrz.
Co do kozy - tak, to prawda. Niestety ale samochód jest teraz wyżej chyba o jakieś 2 centymetry z przodu, najprawdopodobniej (a przynajmniej takie wyjaśnienie mam w głowie) dlatego, że poza pomijalną różnicą w wielkości średnicy całego koła (niecałe 6[mm] większe, czyli wyżej o jakieś 3) niższy profil i mniejsza ilość gumy sprawiają, że samochód mniej siada w dół na oponie. No ale to jest akurat kwestia tylko i wyłącznie wybrania jakiegoś innego zawieszenia i wymiana. Zdjęcie to już swoją drogą, ja nie potrafię tego samochodu w żaden sposób sfotografować tak, żeby wyglądał dobrze![]()
Nie wiem czy się rozumiemy. Co miało spaść? Kupiłem PSW i te środkowe dekielki przełożyłam z oryginalnych felg. Średnica otworu ta sama. Trzymają się identycznie. Nic nie spadło.