Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 22-05-2019 o 19:08
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Na przyszły rozrząd jadę do ASO . Wolę dolozyc 500 zł i mieć pewne . Jutro się wyjaśni bo mam jechać na poprawkę . A co myślicie o tym że mechanik do Ma zalał motul 5w40 a nie selenie ? Jedni uważają że to błąd a inni chwala motul . Poprzedni wlasciciel lal takie oleje ( wiszą karteczki na silniku ) 2017 mobil 5w30 (6k km 10 miesięcy ), 2018 r. Castrol 5w40(8k km 7 miesięcy ) a teraz poszedł motul 5w 40 .
Ostatnio edytowane przez monkey22 ; 22-05-2019 o 22:01
no chyba lepiej jak zalał motul a nie tą selenię star PE 5W40 która zasyfia silnik? ile razy już ludzie wklejali fotki z silników 1.4 po tej selenii które po 100tyś km były zasyfione na max. selenia tak, ale gdybyś lał 0W30 digitek.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Odebrałem auto od mechanika - twierdzi że przestawił rozrząd o 2mm i ze pali ok,.U niego odpalił od strzała ale później na 10 odpaleń ( gdzieś pod sklepem itp ) 2 razy się zaciął za pierwszym razemjuż nie mam siły i chyba pojade na serwis w weekend niech ustawią ,czesci ( sruba i filterek chwilę temu kurier dostarczyl więc sa u mnie już )
Olej to motul x-cess 5w40
Wymiany nie wprowadzi do komputera bo nie ma oprogramowania , mówił że do następnej inspekcji zostało 2000km więc zebym sobei gdzieś podjechał kto ma takie oprogramowanie ;/
Ostatnio edytowane przez monkey22 ; 23-05-2019 o 14:57
Czyli składał na flamaster.
Robota od d..y strony z tym filtrem od MA bo znów trzeba łapę ściągać.
Naprawdę nikt z mechaników w twojej okolicy nie ma blokad?
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
poszedłbym do niego i powiedział że albo załatwi blokady i zrobi rozrząd jeszcze raz, albo niech oddaje pieniądze. nie wykonał usługi właściwie no to nie ma zapłaty.
gość mógłby kupić ELMa na BT za 40zł i darmowy AlfaOBD i skasować Ci inspekcję, ale widać totalnie niedoposażony i bez parcia na poprawnie/kompleksowo wykonaną usługę.
Ten mechanik to był zaufany zanjomy od lat i widać się przejechałem na zaufaniu ;/ Jade dziś szukać innego mechanika ( sa dwa bosch serwisy w okolicy)Najpierw zapytam o szczegóły co zrobią a dopiero potem zlece usługe. Na nowo wymienie olej i filtr olejubo ten teraz mi zalał x-cess motul a on ponoć nie jest dedykowany do multi air więc wole nie ryzykowac, Dzis juz mam na rece filterek modułu i srube z filtrem do turbo wiec tez wymienie juz z nowym olejem, zapytam od razu czy zrobią wpis w komputer i czy mają blokady . Wole umoczyć 300-500 zł niż uszkodzić moduł
a na przyszlość będe chyba wolał jechać 50km do ASO i zapłacic więcej - masakra co za ludzie
Ostatnio edytowane przez monkey22 ; 24-05-2019 o 04:57
Lepiej zalej 0W 30 lub 0W40
MA lepiej na tym pracuje.
Blokady kosztują max 200 i pasują do wszystkich silników 1.4 fiata.
Skoro mu ufasz to wymuś właściwą usługę.
Sam sobie kup kabel czy moduł na BT i skasuj inspekcję alfa obd czy Mes -em
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była