Strona 21 z 50 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 494

Temat: wynajem długoterminowy

Użytkownik Świeżak Avatar bartekpl
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał Bundy75 Zobacz post
    Witam Szanowne Grono!

Jeszcze nie jestem 100% Alfaholikiem (przyznaję bez bicia - do tej pory byłem użytkownikiem głównie wytworów koncernu VAG), ale przymierzam się do wynajmu długoterminowego Stelvio lub Giulii Veloce (ciężka decyzja i cały czas biję się z myślami). Oferta jaką mam na Stelvio, zakłada finansowanie przez Arval i w związku z tym pytanie do osób, które korzystały z tej opcji finansowania - jak długo trwa rozpatrywanie wniosku przez Arval? Czytam te wszystkie mało optymistyczne komentarze o ekstremalnie długim czasie rozpatrywania wniosków przez LeasePlan i zastanawiam się, czy nastawiać się na to samo w Arvalu.
    Leaseplan w moim przypadku od wizyty w salonie, aż do odbioru samochodu nieco ponad dwa MSC. Teraz jest szybciej, mają trochę mniej wniosków.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Wkrótce Stelvio :-)

Domyślnie

Cytat Napisał bartekpl Zobacz post
    Leaseplan w moim przypadku od wizyty w salonie, aż do odbioru samochodu nieco ponad dwa MSC. Teraz jest szybciej, mają trochę mniej wniosków.
    Ja będę zamawiał auto z produkcji, więc nastawiam się 2-3 miesiące oczekiwania. Na ten moment jestem ciekaw jak szybko z wnioskami wyrabia się Arval i czy nie ma z ich strony jakiegoś "udziwniania" typu wysokie kaucje (zwracane po wynajmie) itp. :-) Zakładam, że w przypadku działalności prowadzonej od 2001 roku (praktyka lekarska) nie będą jakoś szczególnie uprzykrzający życie.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta Veloce MY19

Domyślnie

Arval chyba ma nieco mniej korzystne wynajmy niż leaseplan. Co do leaseplan to składałem wniosek w 2 tyg. maja i dziś dostałem odpowiedź. W moim przypadku kaucja w wysokości 2 czynszów.

Auto
    Wkrótce Stelvio :-)

Domyślnie

Cytat Napisał rafjac Zobacz post
    Arval chyba ma nieco mniej korzystne wynajmy niż leaseplan. Co do leaseplan to składałem wniosek w 2 tyg. maja i dziś dostałem odpowiedź. W moim przypadku kaucja w wysokości 2 czynszów.
    No właśnie nie do końca - w Arval dostałem ofertę o ponad 300 zł (netto) tańszą. Mowa tutaj o indywidualnej konfiguracji (Super + dużo dodatków) do produkcji.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał rafjac Zobacz post
    Co do leaseplan to składałem wniosek w 2 tyg. maja i dziś dostałem odpowiedź. W moim przypadku kaucja w wysokości 2 czynszów
    O, to muszę ścignąć mojego dealera bo u mnie to był 2.05 i jeszcze nic nie dał znać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    O, to muszę ścignąć mojego dealera bo u mnie to był 2.05 i jeszcze nic nie dał znać
    Dzwoniłem w środę do Leaseplanu i powiedzieli, że dopiero wnioski z 30 kwietnia przetwarzają. Mój był złożony 6-8 maja i powiedzieli ze początkiem tego tygodnia będą go przetwarzać. Na razie czekam cierpliwie

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce...Fiat i Honda.

Domyślnie

Ja zlozylem wniosek 22.05 (LeasPlan). Dam znac jak sie odezwa.
    Pani w salonie mowila o miesiacu czasu.

Auto
    Ford Mustang GT

Domyślnie

Hej, kilka dni temu zdecydowałem się na abonament na wersję Giulia Super (na osobę prywatną) i pojechałem do salonu złożyć papiery (wniosek LeasePlan, zaświadczenie o zarobkach itp.). Cena jak ze strony: abonament.alfaromeo.pl - 1907 brutto miesięcznie.

Na miejscu w salonie dostałem też do podpisania zamówienie na samochód, wystawione na moje dane osobowe (auto musi być wyprodukowane). I trochę się obawiam, bo cała umowa skonstruowana jest tak, że to ja jestem zamawiającym i ciążą na mnie wszystkie obowiązki kupującego.

Sprzedawca wspominał, że jeśli LeasePlan długo nie będzie odpowiadał, a ostatecznie finansowania nie otrzymam, to będzie problem - bo auto przez ten czas może trafić do produkcji i nie uda się zamówienia odpowiednio wcześnie anulować. Czy ktoś się z taką sytuacją spotkał? Zdarzyło się Wam, że LeasePlan nie wyraził zgody na finansowanie? Co wtedy?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

U mnie wniosek z 2.05, decyzja dziś (28.05). Niestety negatywna - LeasePlan nie wysilił się na uzasadnienie.
    Będę próbował się dowiedzieć o co im chodzi. JDG od grudnia 2018, więc może to im przeszkadza.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta Veloce MY19

Domyślnie

Dość dziwna i podejrzana sytuacja. Procedura abonamentowa wygląda trochę inaczej. Po złożeniu wniosku, Lease plan musi dać aprobatę na finansowanie (po analizie wniosku przez dział ryzyka). Jest to przecież jakaś forma kredytowani/leasingu. Wtedy jest przelew weryfikacyjny i w ciągu 7 dni wysyłają umowę i dokumenty leasingowe.
    Ostatnio edytowane przez rafjac ; 28-05-2019 o 16:35