Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Dokładniez tym że niestety jeśli chodzi o wsiadania i wysiadanie + baganik to Giulia mnie nie oszukasz
o ile parametry jezdne są niewątpliwie lepsze w Giuli to jednak uniwersalność Stelvio do mnie bardziej przemawia
a najlepiej to byłoby mieć 2 samochody Stelvio jako użytkowe + Giulie na weekend a moze nawet 4c na weekend
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Na tej trasie tak - całość w trybie N. Trybu A w ogóle nie używam, a na D przełączam wtedy, gdy ma to sens, ale na autostradzie nie widzę takiej potrzeby. Zwykle to ja "zrzucam" innych z lewego pasa, a rzadko kiedy ktoś inny zrzuca mnie na prawy. W razie potrzeby zawsze mogę zrobić szybką redukcję manetką przy kierownicy.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Mam 34 lata. W okolicach 50 będę pewnie szukał jakiegoś SUVZ pewnością nie będzie to wyścigowo terenowo nie wiadomo co
Pewnie Jeep Grand Cherokee.
Mnie tam uniwersalność nie potrzebna. Codziennie do pracy powietrza wozić nie chcę. Do Giulii z dzieckiem się mieszczę bez problemu a jak trzeba coś większego przewieźć to wynajmuję
Ja to bym widział Giulię w trasę. Na weekend 4C a do miasta Giulietta. Idealnie. Brakuje mi obecnie tylko tej 4C![]()
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Nie będę się licytował, wyścigi uprawiałem na torach, krótkie spostrzeżenie po zainstalowaniu boxa. Zużycie paliwa praktycznie bez zmian. Ale to dopiero 400 km, trasa Słupsk - Nowogard (zwykła droga "6"), potem S6 do granicy i autostrada do Berlina. Raz udało się rozpędzić do 230 km/h i zaraz musiałem hamować. Generalnie cały czas zgodnie z przepisami, czasem trochę więcej, na autostradzie na odcinkach bez ograniczeń 140-160 (tłok - 1. dzień wakacji).Średniej nawet nie podaję tak samo jak zużycia paliwa. Po prostu bez zmian w stosunku do jazdy seryjnym autem.
zrobiłem trasę z niemiec (Mannheim) do warszawy. I po niemieciej autostradzie gdzie jechaliśmy max ok 160 km/h i często było zwalnianie do 80 km/h (remonty) udało się uzyskać średnie spalanie ok. 7,7 l/100 więc super! (veloce 280 km). Po polskiej granicy (na polskim paliwie) spalanie poszło do góry (prędkość też). Po zresetowanie Trip A i średniej prędkości powyżej 150 km/h spalanie ok. 12 l/100
Ja ostatnio trasa 350km, 1/3 autostrada, 1/3 teren niezabudowany, 1/3 małe miasteczka - wyszło 8,9l/100.
2.9 V6
Trasa 630 km.
Średnia prędkość z komp 83.
Połowa autostrada 110-120 km/h.
Wszystkie tryby DNA prócz R.
Średnie spalanie 8,0.
(Te same dane - G.Punto 1.2 - 6,4)
Chciałem foto wstawić, ale z tel się nie da![]()
Ostatnio edytowane przez Kolpak ; 21-06-2019 o 19:29 Powód: Foto