jak Q odłączy 2 cylindry to ma 4 czyli tak jak Punto![]()
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Tak, odłącza 3 w trybie A więc to może robić różnicę. A co to za wstyd 120 km/h fajnym autem, czasem fajnie się po prostu "powieźć"![]()
Masz rację odłącza 3.
Jeśli:
1. Coolant temperature: 50C - 110C.
2. Gear engaged: Third - Sixth.
3. Max. number of revs: 3500rpm.
4. Vehicle speed: 25km/h - 125km/h.
5. MIL Check engine light: OFF.
Szkoda że nigdzie w kompie samochodu nie jest to opisane bo wychodzi na to, że na autostradzie będziemy jechać na 6 cylindrach mniej ekonomicznie.
Chyba nawet nie ma nigdzie żadnego powiadomienia o aktywowaniu tego systemu. W Alfach to wszystko tajemnica. Zmiana koloru i literki ma ci wszystko powiedzieć![]()
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Ostatnio edytowane przez Kolpak ; 22-06-2019 o 12:50
Dzisiaj jazda trasa 1000 km z tego 300 po drogach lokalnych reszta autostrada 120-130 km/h. Średnia prędkość 88km/h. Spalanie 7,8l/100km Stelvio 2,0 200KM.
Spalanie sprawdzone z dystrybutora- odchyłka 0,1litra. Auto załadowane po dach plus komplet troje dorosłych oraz dwoje dzieci.
to jeszcze większa tajemnica niż w ogóle działanie systemu odłączania cylindrów
Wku... mnie to niemiłosiernie bo Alfa robi zaj... rzeczy a nigdzie o tym nie pisze. Np dopiero niedawno ktoś znalazł gdzieś opis producenta Q4 jak to właściwie działa i dlaczego jest takie dobre. Na stronie oczywiście nie ma nic konkretnego. Na szkoleniach sprzedawców też "na 4 koła sportowe doznania" i koniec. Instrukcja to śmiech na sali.
Musiałem się nachodzić i napytać np co dokładnie zmienia D N A. Oczywiście nie ma tego opisanego w jednym miejscu i musiałem pytać osobno o wspomaganie, hamulce, kontrolę trakcji itp. Jak już się tak reklamują "I want do drive" to niech będzie "I want to drive and know my car". Nie wiem boją się że np Audi im ukradnie technologię z opisu konsumenckiego?
Wszystko to można wyświetlać na ekranie infotainment ale po co jak można dać G-meter, kolorki i kulę ziemską![]()
Ostatnio edytowane przez azar ; 22-06-2019 o 15:21