159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Jeśli wymienił łańcuchy, a napinacze zostawił to jest źle. Ślizgi OK - te mogły być w dobrej kondycji. Z dolnym łańcuchem (napęd wałków balansujacych) należy też wymienić zębatki, ponieważ ścierają się.
Co do grzechotania - objawia się na biegu jałowym, trzeba podnieść maskę i słuchać. W czasie jazdy tego nie słychać.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ktoś może widział albo może coś więcej napisać o tej:
https://www.olx.pl/oferta/alfa-159-a...5-IDAiqa6.html
?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hej, mam kilka pytań co do dostępnego fabrycznego wyposażenia. Po pierwsze, czy fabryczny bluetooth pozwala na odtwarzanie muzyki z telefonu? Po drugie, co można wyświetlić poza nawigacją na wyświetlaczu z nawigacją? Czy jest tam więcej informacji z komputera pokładowego czy tylko radio? Z góry dziękuję i pozdrawiam![]()
Rozumiem, że auto działa wtedy tylko jako zestaw głośnomówiący?
Chodzi mi o fabryczne navi. Z tego co udało mi się dowiedzieć NavConnect był przed liftem i umożliwiał instalację karty sim, natomiast Instant Nav był po lifcie. Pytam się, bo wnętrza z fabrycznym "ekranikiem" dużo bardziej mi się podobają niż te ze zwykłym radiem. Natomiast jeśli służą one tylko do nawigacji to raczej będą mi zbędne, bo i tak w 99% przypadków będę korzystał z telefonu w tym celu. Zależy mi też na tym, żeby móc jednak podłączyć telefon z muzyką - albo za pomocą bluetootha albo zwykłego jacka. Z tego co widziałem na forum, to są dostępne emulatory zmieniarki i inne takie, jednak wydaje się też, że są jakieś problemy z podłączeniem ich do Instant Nav. Czy to prawda?
Generalnie tak, plus odtwarzanie muzyki z pendrive
Nikt jeszcze nie pochwalił się rozwiązaniem. Instant Nav nie ma gniazda na niebieską wtyczkę.
ConnectNav był dostępny również po lifcie. To urządzenie wyświetla też dane z komputera pokładowego oraz umożliwia sterowanie systemem audio (logiczne). Poza tym nie ma żadnych dodatkowych funkcji. Można do niego podłączyć Bluetooth i/lub cyfrową zmieniarkę. Sam system nawigacji jest bardzo słaby, włączając w to nieaktualne mapy.
Bluetooth służy tylko do połączeń telefonicznych w takim razie?
Do odtwarzania muzyki z telefonu zostaje tylko wejscie AUX jeśli auto takowe ma?