Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: sprężyny utwardzające, NIE obniżające

jackolus
    Gość

Lightbulb sprężyny utwardzające, NIE obniżające

poszukuje grubszych, twardszych sprężyn do Alfy 33 w standardowej lub bardzo zbliżonej wysokości.
    Prawdopodobnie podejdzie coś z innych modeli, od wujka Fiata lub cioci Lancii - wystarczy trochę cięższe auto. 33jka ważąca 900kg ze sprężynami od "normalnego" wagowo 1200kg auta już będzie sztywna jak diabli... pytanie tylko od którego ?

Wiem, że najprościej kupić na alledrogo Jamexy, pomijając ich legendarną jakość taki wariant odpada ze względu na mój dziwny wydech 4:2:1 który na wysokości skrzyni wisi koszmarnie nisko, a owych sprężynek wyższych niż -35mm nie spotkałem

z góry dzięki za podpowiedzi

Użytkownik Pirat drogowy Avatar DaniioDTB
    Mieszka w
    WZY
    Auto
    33 boxer dell'orto carbs

Domyślnie

Co do legendarnej jakości Jamex'ów to mam nadzieje że to ironia. Posiadam na przodzie i na tyle sprężyny tej firmy i muszę powiedzieć, że o ile przód daje rade to tył jest niestety niemiłosiernie miękki ( amorki są nowe firmy BOGE gazowe), więc Jamex to nie najlepszy wybór jeśli ktoś szuka twardych sprężyn( to już drugi mój komplet na tył z poprzednimi było podobnie). Bacznie będę obserwował ten temat bo również poszukuje czegoś twardszego na tylne zawieszenie.
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 11-09-2009 o 15:58

Użytkownik Rowerzysta Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    RWD & FWD & Q4

Domyślnie

Właśnie wycofałem się ze spręzyn LESJOFORS -35. Tył jeszcze jako tako wyglądał ale przód usiadł tak mocno, że bałem się czy zawias będzie miał jakikolwiek "skok". Z kolei "zwykłe" LESJOFORS na przód spowodowały, że mam typową motorówkę. Natomiast faktycznie są sporo twardsze (w pozytywnym slowa znaczeniu) niż 15 letnie oryginały.
    Powyższe i tak nie zmienia faktu, że gdybym tylko potrafił zakupić nowe oryginały to bym Lesjaforsy wymienił.
    33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
    Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
    było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS