Czytam to co napisaliście i są to bardzo pomocne informacje.
W konfiguratorze wersji Business:
1. Pakiet Lighting - Bi-ksenony 35W z AFS i DRL ( w standardzie dla wersji Business)
Pakiet zawiera:
-Spryskiwacze przednich reflektorów
-Reflektory Bi-ksenonowe 35W z funkcją AFS i DRL (oświetlenie jest dla mnie bardzo ważne, miałem skrętne ksenony w Citroenie i bardzo byłem z nich zadowolony)
2. Pakiet "Asystent kierowcy plus" (dziwne, bo nie mogę go dodać w konfiguratorze, za to bez problemu mogę dodać pakiet "flota plus"- nie wiem czy to błąd na stronie, czy ograniczenie w konfiguracji)
-Kamera cofania
-Lusterko wewnętrzne elektrochromatyczne
-Czujniki parkowania przednie i tylne
-Lusterka zewnętrzne elektrochromatyczne
-Automatyczne włączanie świateł mijania i drogowych
-Czujnik monitorowania martwego pola
3. Pakiet "Zimowy"
-Ogrzewane dysze przednich spryskiwaczy
-Fotele przednie podgrzewane
-Podgrzewana kierownica
4. Pakiet "Elektryczna regulacja foteli"
-Elektryczna regulacja fotela kierowcy, 6-stopniowa
-Fotel pasażera elektrycznie regulowany w 6-plaszczyznach
5. Pakiet "Komfort"
-Air Quality System
-Szyba z filtrem przeciwsłonecznym
-Nawiewy na tylną kanapę
-Chłodzenie przedniego schowka
-Przedni port USB/ gniazdo 12v
-Tylny port USB
6. Radio cyfrowe DAB
7. System Android Auto/Car Play
8. Tempomat Adaptacyjny ACC
9. Alarm fabryczny - opłaca się, czy lepiej założyć gdzieś poza serwisem AF?
10. Tylna kanapa dzielona 40

40 z podłokietnikiem - czy w przypadku kanapy standardowej jest podłokietnik?
11. Łopatki zmiany biegów przy kierownicy- ładnie wyglądają, ale czy jest sens dokładać je przy wersji silnikowej 200KM?
12. Zaczepy w bagażniku
Zastanawiam się jeszcze nad Pakietem "Audio Sound Plus" (Czy to jest HK?)
-System Audio Hi-Fi Plus (wzmacniacz, 10 głośników, w tym subwoofer)
-Podświetlenie ledowe wnętrza samochodu
Standardowy dla wersji Business ma system audio obejmujący 8 głośników (4x165-mm, 20 Watt, 4x25-mm, 15 Watt).
W takiej konfiguracji pokazuje mi cenę około 155-164 tys w zależności od lakieru, felg itp. dodatków. Projektory z drzwi, podświetlenie klamek zewnętrznych, kolor pilota itp. to dla mnie zbędne bajery.
Zobaczę jeszcze, co w standardzie ma wersja Super i czy opłaca się bardziej niż Business.
Edit: Widzę, że dla wersji Super jest dostępne więcej pakietów stylistycznych, lepsze fotele regulowane 8 płaszczyznach, lub sportowe, rozwiązań technicznych (blokada dyferencjału), większe tarcze hamulcowe, wyświetlacz 7" przy zegarach oraz większy 8.8" dla nawigacji.. ale cena znacznie wykracza poza założony budżet. Goła Giulia w wersji Super zaczyna się od 163 tys zł, podczas gdy w wersji Business w tej cenie mam już właściwie wszystko czego mi potrzeba. Wiadomo, jak człowiek patrzy się na dostępne fajne opcje to chętnie by je wybrał, ale trzeba być realistą
- - - Updated - - -
Jakie fotele brałeś?