Strona 73 z 91 PierwszyPierwszy ... 23636465666768697071727374757677787980818283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 907

Temat: Alfa Romeo Giulia - pytania przed zakupem

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał michal35 Zobacz post
    Ciekawa sprawa z tym momentem w manualu, ostatnia modyfikacja Cinsoft:

Remap Alfa Romeo Giulia 2.2MJTD 180ps manual.
    Zmierzona seria 185PS i 385Nm
    Modyfikacja 228PS i 475Nm przy 30st na hamowni.

Czyli serynie było 385Nm, a skrzynia wytrzymuje nominalnie 380Nm?
    Producent podaje, że nominalnie moment obrotowy w tym aucie to 380Nm.

W rzeczywistości w dieslach zazwyczaj wychodzi odrobinkę więcej momentu i mocy, choć zdarza się że ciut mniej. 380 to nie jest żadna granica wytrzymałości, to wartość podana przez producenta jako parametr produkcyjnego samochodu.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał milkes Zobacz post
    druga sprawa - czy przy wyprzedazy nadal jest wersja business "zablokowana" dla klientow indywidualnych?
    Jak składałem zamówienie na firmę w maju to już była możliwość zakupu wersji Business dla klientów indywidualnych. Ponoć zostało to zmienione od 1.01.2019 r.

Użytkownik Świeżak Avatar milkes
    Mieszka w
    lubuskie,dolnośląskie
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 jtdm

Domyślnie

kurcze, odpowiedzieliscie mi wlasnie na pytanie ktore chcialem zadac - jesli w manual jest skastrowany to jaki problem "przywrocic" go do parametrow z automata...Ciekawe czym sie roznil manual z Q, bo tam moment jest cos kolo 600Nm. Tak sobie patrze na ta czarna z lubuskiego za 99k w manualu to teraz nie wydaje mi sie zadna okazja, w szczegolnosci ze gosciu chce sie targowac. Na autoscout 2016 super A/T 180ps dostane spokojnie za 20tys euro, wiec mysle max 80tys zl jest warta.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Q ma całkiem inną skrzynię zarówno w manualną jak i automatyczną niż wersje cywilne. cytat z wikipedii:

Transmission

6-speed manual (Getrag G217)[6]
    6-speed manual (ZF S6-53, Quadrifoglio)
    8-speed automatic (ZF 8HP50)
    8-speed automatic (ZF 8HP75, Quadrifoglio)

Nie znalazłem na szybko jaki max moment przenosi ten Getrag G217, ale skoro w Giulii skastrowali program do 380Nm, zakładam że właśnie taki. Wiec program sobie odblokujesz, ale jednak skrzynię trochę juz nadwyrężysz (dodatkowe 26% momentu ponad normę) - program trzeba zrobić ciut ostrożniej w dolnym zakresie obrotów i unikać korzystania z max momentu jednak przy wolnych obrotach - wtedy nic skrzynii nie będzie.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

To ja już jestem prawie pewien dlaczego nie można wyłączyć kontroli trakcji.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulia 2.0 RWD MY'20

Domyślnie

dobra wiadomość dla chcących zamówić Giulie Business, od tego tygodnia zmieniło się na plus wyposażenie standardowe - wypadła nawigacja ale za to w standardzie mamy Android Auto (wcześniej +1500 zl) i ekran na desce 8.8 cala zamiast 6,5 oraz ekran miedzy zegarami 7 cali zamiast 3,5 Czyli rozbity zostal pakiet Flota ale skladane lusterka i czujniki parkowania pozostaly jako pojedyncze pozycje standardowego wyposazenia Business, pozostal rozniez pakiet Lighting z 35W biksenonami i spryskiwaczami.

Zlozylem zamowienie we wtorek ale wstrzymalem bo chcialem minimalnie zmienic specyfikacje i w miedzyczasie sprzedawca przekazal mi to co powyzej po rozmowie z centrala, takze dzis ponownie zamawiam juz w nowej specyfikacji Cena nadal 129 tys. bazowo. Doplacam tylko za bialy lakier, lopatki, nakladki na pedaly, felgi dostarczam swoje bo te 16" to sie co najwyzej na allegro nadaja a placic 4400 za 17 sie nie oplaca, tym bardziej ze i tak opony zimowe trzeba dokupic.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Całkiem nieźle, chociaż na stronie internetowej nie ma jeszcze tych zmian.

Bdyby wprowadzili możliwość zmiany foteli na sportowe, a jeszcze lepiej z możliwością wyboru koloru, też bym wybrał Business, a tak do Super, która jest de-facto gorzej wyposażona trzeba dopłacić ponad 30 tysięcy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

czyli cennikowo odjeli dodatek za 5k, dodali w zamian za 1.5+1 (Cena ze stelvio)+0.7=3.2. To taka troche zakamuflowana podwyzka ale nie jest tak zle, serio to ta nawi zbedna, lepszy taki konfig wg mnie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Farfocel Zobacz post
    Całkiem nieźle, chociaż na stronie internetowej nie ma jeszcze tych zmian.

Bdyby wprowadzili możliwość zmiany foteli na sportowe, a jeszcze lepiej z możliwością wyboru koloru, też bym wybrał Business, a tak do Super, która jest de-facto gorzej wyposażona trzeba dopłacić ponad 30 tysięcy.
    ale na super dostaniesz rabat wiec nie bedzie 30k
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    czyli cennikowo odjeli dodatek za 5k, dodali w zamian za 1.5+1 (Cena ze stelvio)+0.7=3.2. To taka troche zakamuflowana podwyzka ale nie jest tak zle, serio to ta nawi zbedna, lepszy taki konfig wg mnie.

- - - Updated - - -

ale na super dostaniesz rabat wiec nie bedzie 30k
    Epsonix, śledzę wątki dot. cen i konfiguracji Giuli i kolejny raz wiedzę, że się bardzo dobrze orientujesz!
    Czy jesteś mi stanie powiedzieć, ile (mniej więcej) musiałbym zapłacić za Giulie Super z pakietem Veloce (głównie chodzi mi o fotele) i ile za bazowe Veloce?
    Chodzi o cenę przy zamówieniu nowego samochodu.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Na auto do produkcji dostaniesz 7-10% rabatu

Jeśli masz auto marki Alfa Romeo (od nowości w Twoich rękach - informacja do weryfikacji!) lub kupujesz za gotówkę na działalność gospodarczą masz szanse na okolice 20% rabatu.

Masz większą szansę na rabat przy doposażonym Super, niż przy golasie Veloce.
    Ostatnio edytowane przez Farfocel ; 29-08-2019 o 14:07