Witam mam pytanko .Pojechałem do faceta od xenonów ,mam do wymiany przetwornicę .Problem polega na tym że facet mówi że aby wyciągnąć przetwornicę musi przedni zderzak zwalić .Czy jest jakiś łatwiejszy sposób ??? pozdrawiam
Witam mam pytanko .Pojechałem do faceta od xenonów ,mam do wymiany przetwornicę .Problem polega na tym że facet mówi że aby wyciągnąć przetwornicę musi przedni zderzak zwalić .Czy jest jakiś łatwiejszy sposób ??? pozdrawiam
To jest najłatwiejszy i najwygodniejszy, za pierwszym razem zajmuje to pół godziny, z każdym kolejnym czas się skraca i można zejść do 15 minut. Są na forum dokładne opisy ze zdjęciami.
niestety trzeba sciagać zderzak :/ i odkręcać lampe , przetwornica jest przykrecona do lampy na 3 sróbki na krzyżaka , nie wymieniaj całej przetwornicy !! najczęściej padają w niej tranzystory po 2zlwystarczy przelutowac i smiga aż miło , tu jest ta sama przetwornica jaka jest w naszych alfach !
Dzięki koledzy.![]()
Witam,parę dni temu lewy xenon przestał działać,przetwornica wygląda taki czuć spaleniznę,żarówka i starter działa.Problem jest taki że po przełożenie lamp prawa ta sprawna działa ale bez xenona. Obie lampy sprawne sprawdzone na prawej stronie na sprawnej przetwornicy,wygląda na to po lewej stronie lampa nie dostaje sygnału na światło mijania,bezpieczniki sprawne przetwornica możliwe że dostała wody bo styki były zaśniedziałe . Kable wyglądają na całe .Pytanie gdzie szukać przyczyny i co mogło paść jeszcze.