Witam!
14mm to much
12mm i think good point
Witam!
14mm to much
12mm i think good point
Yes, but when i cut 14mm (as size of original adapter for 6pot calipers) - was about 3mm from edge.
I place 2mm spacer and pads fit perfect as was on original hubs (zworotnica)
Another question: non QV wheel disks will fit? 19" for example (QV like), 8Х19 ЕТ33 225/40 19 will fit or i need spacers? I havent QV wheels![]()
Ostatnio edytowane przez acab ; 02-09-2019 o 22:25
[QUOTE=Firste;2120636]Głównie ze względów wizualnych, no i prawde mówiąc, Stelvio jest o ok 150 kg cięższe od Giuli, a ma identyczne hamulce jak Veloce, więc danie większych przesadą nie jest
Ja byłem Stelvio na torze. 280KM. Kilka razy. NA torze Łódź i na Jastrzębiu. NIGDY seryjne hamulce nie wykazaly fadingu ani zmiany czucia pedału itd. Postronne osoby z pojęciem dziwiły się nawet. Tak więc - chyba tylko względy estetyczne, żeby tarcze wypełniały felgi bardziej są powodem do tej przeróbki.
E0 BUSSO
non QV wheel disks will fit? 19" for example (QV like), 8Х19 ЕТ33 225/40 19 will fit or i need spacers? If need spacers - which size?
wygląda ogień,
(ale ja przy swoim pragmatycznym podejściu do takich tematów pozostanę przy fabrycznych ;-) )
5mm spacer...
Need 6-7 i think ;(
![]()
Czy jest jakaś opcja pośrednia pomiędzy takim rozwiązaniem z hamulcami od Q, a podstawowym zestawem w wersji Super? Jakiego rzędu to koszt i czy da radę to zrobić w ASO, czy będą jęczeć, że się nie da?
Rozmyślam nad nowymi felgami(18 -> 19) na wiosnę, chcę to zrobić ze względów estetycznych i chciałbym uniknąć efektu z tego zdjęcia:
(zdjęcie z innego wątku: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...modeli-42.html)