jeżeli masz stopiony bezpiecznik od wentylatora to pierwsze co bym zrobił to wymiana jego gniazda i tyle w temacie. dopeiro pozniej szperał bym głebiej...Temat znany w 166
jeżeli masz stopiony bezpiecznik od wentylatora to pierwsze co bym zrobił to wymiana jego gniazda i tyle w temacie. dopeiro pozniej szperał bym głebiej...Temat znany w 166
[C
Tylko zaczęły mi się dziwne rzeczy dziać, pokazuje obieg zamknięty po chwili gaśnie ikona i się zapala. Sam zmienia się poziom siły nawiewu na ics itp. (dmuchawa oczywiście cały czas nie działa). Może to coś z przekaźnikiem w podszybiu znajdującym się nad tym bezpiecznikiem od nawiewu 30A. Dziś po pracy popatrzę, najgorsze że po przeczytaniu całego tego tematu może to być tyle usterek że się w głowie nie mieści. Od nagrzewnicy, wentylatora po przekaźniki, zwarcia, wtyczki. A najgorsze jest to że nie mam garażu a pogoda fatalna. A strach oddać do mechanika bo jak zacznie szukać to wywali pół samochodu i skasuje z 1000zł.
Zrzuć boczek od strony kierowcy lub pasażera. Ten półskórek w nogach osłaniający tunel biegów. Jest przykręcony na jedną śrubkę w okolicy pedału gazu. Zobaczysz wtedy, czy nie leci z nagrzewnicy i wykluczysz lub potwierdzisz czy to może być przyczyną nieprawidłowej pracy ICSa![]()
AR 166 2.5V6
AR 166 2.4R5
Niestety, przekaźnik sprawdzony, bezpieczniki też sprawdzałem miernikiem prądowym. Nie mam jak go rozebrać bo ciągle pada ;/ Dodatkowo losowo zapala sie światło stopu od strony kierowcy.
Ostatnio edytowane przez Sawran ; 02-10-2019 o 17:44
Podłoga sucha? Może masz zatkane odpływy w podszybiu i woda wcieka do środka po kablach?
Miałem losowe historie jak mi się to i owo przytkało![]()
AR 166 2.5V6
AR 166 2.4R5