Będzie yanosik w Apple Car Play.
https://www.tabletowo.pl/yanosik-app...-android-auto/
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Co to się dzieje! Zamknięte hermetycznie środowisko Apple jest bardziej otwarte na firmy zewnętrzne niż z założenia otwarty Android... Google z Android Auto robi to co robił kiedyś Apple z apple store (mocne limitacje, tylko kilku partnerów, najpierw ich produkty, itp)
Pewnie będzie trzeba tak zrobić jak pisał tutaj jeden kolega - kupić iphone tylko do auta.
Pozdro,
Bartas
Ponieważ nie mamy już dostępu do eLearn/service newsów itp od kiedy FCA poblokowało kilka tyg temu możliwość wejścia za free, próbowałem się wczoraj dowiedzieć odnośnie dostępności nowszej wersji firmwaru radia (MV090.xxx.xxx) przy okazji wymiany oleju i kampani 8242. Poprosiłem diagnostę żeby rzucił okiem na service newsy z ostatnich 2 mcy - powiedział że nic nie było. W salonie myślałem że dorwę jakąś świeżynkę z tym firmwarem+8.8" i spróbuję czy może w niej działa już dzielony ekran dla Android Auto - niestety najnowsze auto miało jescze MV085 który też mam, tak więc narazie nic się nie dowiedziałem.
Wczoraj wgrałem też nowszą kompilację AA 4.7, też nic nie zmienia, żadnych nowych opcji nie widzę.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Próbowałeś modować iphona?
mam na myśli jailbreak i instalacja Car Bridge.
Możesz mieć wtedy netflixa, youtube i praktycznie większość aplikacji na ekranie alfy.
tak to wygląda:
https://www.youtube.com/watch?v=S70gHppnS60
Minus jest taki, że nie mamy dotykowego ekranu i część aplikacji nie obsłużysz po prostu tylko pokrętłem.
Pozdro,
Bartas
To prawda, na szczęście jest jeszcze NGXplayer. On obsługuje pokretlo, może ktoś testował?
W wątku na reddicie ktoś pisze, że trzeba męczyć producenta auta o wsparcie dla widescreen.
W skrócie: zanim widescreen był wspierany przez google to część producentów umieszczała na sztywno obrazek z Android, żeby zmniejszyć ekran dla AA. No i co z tego, że AA już wspiera szeroki ekran, jak ograniczenie nadal istnieje i aplikacja dopasowuje się do pozostałej części... Ktoś dał ciała w AR.
Wątek:
https://www.reddit.com/r/AndroidAuto...hyundai_ioniq/
Gdzie to zgłaszaliście?
Pozdro,
Bartas
Pytanie co Google rozumie pod pojęciem obsługi szerokiego ekranu. Czy to, że całość dopasuje się do ekranu i będzie w miarę responsywne, czy to, że dopasuje się w ten sposób, że jeżeli szerokość ekranu będzie większa niż X, to wyświetlą to co wyświetlali w oknie po lewej (dalej małe) a po prawej swój pasek z datą i godziną. Logo AA narzucone przez soft producenta zostanie zastąpione udawanym paskiem, który jest niby częścią AA. Ktoś widział szeroki ekran po aktualizacji AA z mapą na pełny ekran jak w CarPlay? Bo jak tak to ma działać to szkoda sobie nawet głowę zawracać zgłoszeniami do AR, bo AA dalej będzie pod tym względem w tyle w stosunku do Carplay.
Witam, czy przy tej wersji oprogramowania dogram android auto 002.009.043 ? Czy lepiej dać sobie spokój odrazuDzikuje za odpowiedz
mam jeden port usb w schowku, a drugi pod radiem
Ewentualnie jak sprawdzic na szybko czy Android auto jest
?